Суспільство
8 липня 2020
На Прикарпатті виростили лавандове поле
Цінують господарі свою лаванду не лише за джерело унікального меду, але й вигляд та запах, який заполонив усю територію довкола.
news-image

Прикарпатське подружжя створило український Прованс у Коршівській ОТГ. Іван Коцаба з дружиною виростили лавандове поле, повідомляє gk-press.if.ua. 

Тепер вони доглядають за сімома тисячами кущів лаванди. У період цвітіння лаванди до Коршева приїжджають охочі помилуватися краєвидами та подихати ароматним лавандовим повітрям, зробити яскраві фото, пише НТК.

Прованс на Прикарпатті почали облаштовувати Іван Коцаба з дружиною. Токар за фахом та пасічник за покликанням вирішив посадити лаванду, аби надати меду особливого запаху.

Розпочали з невеликої грядки. Три роки тому посадили усього 10 кущів. Вже тепер лавандове поле налічує понад сім тисяч саджанців.

“Лаванда невибаглива рослинка. Не любить надто вологу, росте на сонці. Вирощуючи її у Коршеві, застосовують механічну обробку та жодної хімії”, – каже Анна Коцаба.

Цінують господарі свою лаванду не лише за джерело унікального меду, але й вигляд та запах, який заполонив усю територію довкола, а ще з лаванди уже розпочали виготовляти ефірну олію.

Своє лавандове поле подружжя мріє розширити до гектара, а поки радіють гостям, які приїжджають подивитися на їхню фіолетову лаванду та із задоволенням розповідають усім охочим про унікальні властивості рослинки та дарують на згадку кілька гілочок ароматного цвіту.

Нагадаємо, Україна займає друге місце в світі за обсягами виробництва черешні. Україна виробляє 133 тисяч тонн ягід – величезний обсяг, більшу частину якого споживають самі українці.

Як ми повідомляли, вперше показали дизайн українського вантажного електровелосипеда. В українській компанії Delfast, що працює над створенням триколісного вантажного велосипеда, поділилися новими подробицями проекту.

До речі, Житомир отримає 375 000 євро гранту на розвиток електротранспорту. У Житомирі ратифікували фінансову угоду між Німецьким державним банком розвитку «Кредитна установа для відбудови» (KfW) та комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради».

Читайте також:В Україні стартували зйомки нового ігрового фільму