Суспільство
10 липня 2020
Гарні новини
Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Дніпровський завод розробив пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів

Дніпровський завод "Новіс" розробив і сертифікував пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів. Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах. На даний момент крохмальні пакети тестують кілька торгових мереж. Новий еко-продукт можна замовити на сайті виробника.

Держтуризм опублікував відео про Україну для іноземних туристів

В Асоціації в'їзних туроператорів України створили відео для іноземних подорожувальників, у якому розповідають про безпечні подорожі Україною. Відповідний ролик опублікувало Державне агентство з розвитку туризму України у Facebook. Україна готова приймати іноземних туристів! З турботою про їх безпеку, з новими та цікавими турами, ідеями та пропозиціями, з найвищим рівнем обслуговування, з найкращими партнерами – готелями, ресторанами, гідами та перевізниками. В агентстві зазначили, що це відео створене для тих, хто планував та планує свою подорож до "абсолютно неймовірної України".

У Вінниці реставрують музей-садибу Михайла Коцюбинського

У Вінниці проводять перший етап ремонтно-реставраційних робіт літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського. У внутрішніх приміщеннях виконані «чорнові» роботи, реставрується дах та вікна. Вони матимуть автентичний вигляд – такий як був за життя Михайла Коцюбинського. Музей-садиба М. Коцюбинського був відкритий у 1927 році. Він є пам’яткою історії національного значення і своєрідною візитівкою Вінниці. Щороку цей музей відвідує понад 25 тисяч туристів не лише з різних міст України, а й з інших країн.

«Динамо»‌ ‌в‌ ‌серії‌ ‌пенальті‌ ‌проти‌ ‌«Ворскли»‌ ‌здобуло‌ ‌Кубок‌ України

«Динамо»‌ ‌виграло‌ ‌Кубок‌ ‌України‌ ‌з‌ ‌футболу.‌ ‌У‌ ‌фіналі,‌ ‌що‌ ‌відбувався‌ ‌у‌ ‌Харкові,‌ київська‌ ‌‌команда‌ ‌обіграла‌ ‌‌київське‌ ‌полтавську‌ ‌«Ворсклу»‌ ‌—‌ ‌основний‌ ‌час‌ ‌і‌ ‌два‌ екстратайми‌ ‌закінчили‌ ‌1:1,‌ ‌по‌ ‌пенальті‌ ‌рахунок‌ ‌8:7‌ ‌на‌ ‌користь‌ ‌‌киян.
Обидва‌ ‌м’ячі‌ ‌в‌ ‌основний‌ ‌час‌ ‌команди‌ ‌забили‌ ‌у‌ ‌першому‌ ‌таймі:‌ ‌рахунок‌ ‌за‌ «Ворсклу»‌ ‌відкрив‌ ‌Руслан‌ ‌Степанюк,‌ ‌у‌ ‌«Динамо»‌ ‌становище‌ ‌вирівняв‌ словенський‌ ‌легіонер‌ ‌Беньямін‌ ‌Вербіч.‌ Головна‌ ‌суддя‌ ‌матчу‌ ‌Катерина‌ ‌Монзуль‌ ‌у‌ другому‌ ‌таймі‌ ‌не‌ ‌зарахувала‌ ‌забитий‌ ‌м’яч‌ ‌киян‌ ‌—‌ ‌після‌ ‌перегляду‌ ‌відеоповтору‌ вона‌ ‌вирішила,‌ ‌що‌ ‌Володимир‌ ‌Шепелев‌ ‌забивав‌ ‌у‌ ‌ситуації‌ ‌офсайду.‌ ‌

Кабмін пропонує платити українцям компенсації за затримку пенсій і заробітних плат

Кабмін пропонує платити українцям компенсації за затримку пенсій і заробітних плат. Так, на засіданні 8 липня Кабмін розглянув проект закону про перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких, громадянам нараховується компенсація. До таких виплат пропонують включити пенсію, щомісячне грошове довічне утримання, соціальні виплати, стипендії, заробітну плату, суму індексації грошових доходів громадян.

Уряд виділить ще майже 250 млн грн на житло для військових

Кабінет міністрів виділить ще майже 250 мільйонів гривень на житло для захисників України на Донбасі. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у середу, 8 липня. За його словами, Кабінет міністрів таким чином продовжує програму підтримки ветеранів війни на Донбасі, а минулого тижня виділили 300 мільйонів гривень на житло для ветеранів. Він додав, що ці кошти будуть спрямовані на те, щоб ветерани змогли отримати власні будинки та комфортні умови проживання.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, Комітет Палати представників Конгресу США з асигнувань оприлюднив проект закону про фінансування оборони на 2021 рік, згідно з яким пропонується збільшити розмір військової допомоги Україні на $ 25 млн.

Зазначимо, що українські фахівці працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес» згідно з графіком.  

Також повідомляли, що українська режисерка Єлизавета Письмак стала учасницею міжнародної студентської конкурсної програми Cinéfondation 2020 Каннського кінофестивалю.

Читайте також:У Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом