Україна
12 липня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

Британія виділить £ 100 тисяч на допомогу постраждалим від паводків регіонам України 

Велика Британія виділить 100 тисяч фунтів (3 млн 394 тисяч 820 грн) стерлінгів на допомогу регіонам, які постраждали від руйнівних паводків на Заході України. Ця допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародної спільноти.

Окрім забезпечення невідкладних потреб, пов’язаних з паводками, Британія також обіцяє надати підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусного захворювання COVID-19 серед жителів західних регіонів країни.

У МЗС нагадали, куди дозволено мандрувати українцям

Українським туристам на даний час відкритий в’їзд до 23 країн. За його словами, це ті держави, куди потрібна віза і де діють певні карантинні обмеження.

Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. Це такі найбільш популярні напрямки», – сказав Кулеба.

Уряд виділить ще майже 250 млн грн на житло для військових 

Кабінет міністрів виділить ще майже 250 мільйонів гривень на житло для захисників України на Донбасі.
Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у середу, 8 липня. Йдеться про 219 переселенців, які безпосередньо брали участь в Антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил.  За його словами, Кабінет міністрів таким чином продовжує програму підтримки ветеранів війни на Донбасі, а минулого тижня виділили 300 мільйонів гривень на житло для ветеранів. Він додав, що ці кошти будуть спрямовані на те, щоб ветерани змогли отримати власні будинки та комфортні умови проживання.

Мінсоцполітики пропонує компенсувати вартість «пакунку малюка» батькам, які його не отримали

Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його

03 березня 2020 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 172 „Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка”.

«Тисну руку», «Обіймаю»: опубліковані записи розмов нібито Порошенко і Путіна

Нардеп Андрій Деркач оприлюднив чергову порцію компромату щодо п'ятого президента

У цій серії глави країн, які вже на той момент знаходилися в стані війни, мило розмовляли. 

Так, в 2015 році український президент проводив телефонні переговори, імовірно, з російським колегою. У ньому людина зі схожою на Порошенко голосом розповідає, як йому стає простіше працювати, оскільки вибудовується вертикаль влади.

Як планують організувати навчання з 1 вересня та коли визначаться остаточно

Наразі Міністерство охорони здоров'я визначає за яких умов діти можуть навчатися у звичайному режимі, а коли – у дистанційному. Також розглядається варіант змішаного навчання. Степанов обіцяє, що остаточні рішення будуть прийняті не пізніше ніж через десять днів.

На всіх пляжах Києва вивісили жовті прапори

На всіх пляжах Києва не рекомендовано купатися: проводять додаткові дослідження води через виявлену кишкову паличку. Столичне управління Держпродспоживслужби повідомило про результати санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку мешканців на водних об’єктах столиці, де виявлено відхилення від вимог. Зокрема, перевищено індекс лактопозитивної кишкової палички.  У комунальному підприємстві "Плесо" зазначили, цю ситуацію спричинили сильні дощі, які були останніми днями. Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято.

В Україні проходять клінічні випробування 4 лікарських засобів проти COVID-19 — МОЗ

Зараз у Україні зареєстровано 4 клінічні випробування до 4 лікарських засобів. Це «Амізон», «Аміксин», «Корвітин» і «Біовен». Вони всі проходять стадії клінічних випробувань, деякі перебувають на завершальній стадії. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 11 липня.

Раніше повідомлялося раніше, у «Борисполі» затримали рейс в Хорватію через нові вимоги до українців. Українцям дозволено в'їзд до Хорватії лише за наявності від'ємного ПЛР-тесту на коронавірус

Також стало відомо, що Зеленський просить нардепів зняти обмеження на зарплати чиновникам

Читайте також: Синоптики оголосили штормове попередження на заході України