Суспільство
14 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У Рівному відкриють музей пива 

У Рівному депутати міської ради ухвалили рішення передати під музей пивоваріння будинок сім’ї власника броварні «Бергшлосс» Герша Пісюка.

Повідомляється, що музей відкриють поблизу пивзаводу «Рівень» у старому кварталі міста, де й сьогодні живуть рівненські пивовари.

В Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток

В Україні анонсували національний проєкт «Велике будівництво», в рамках якого планують відновити 100 культурних об’єктів

Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш обов’язок перед наступними поколіннями», — йдеться у повідомленні.

Проєкт дозволить забезпечити сталий розвиток територій громад та сприятиме створенню нових  туристичних маршрутів, адже відновлені пам’ятки мають стати місцевими атракціями.

 У Львові вперше очистили парк за допомогою мобільного додатку

У Львові вперше прибирання лісопарку відбулось з допомогою унікального та безкоштовного додатку EcoHike.

Учасники акції віднайшли, позначили на карті та згодом прибрали 24 локації. Загалом в акції взяли участь близько 150 учасників.

МОЗ закупить 400 машин «швидкої» до кінця року 

400 автомобілів екстреної медичної допомоги планує закупити МОЗ до кінця цього року. Також потрбіно оновити автопарк машин «швидкої», це перспектива на кілька років.

За його словами, на це передбачено 922 млн грн з додатково виділених Кабміном 1,26 млрд грн на екстрену медичну допомогу.

Укрзалізниця на цьому тижні запустить 34 приміські та 3 регіональні поїзди 

Уже на цьому тижні Укрзалізниця запускає 34 приміських та 3 регіональних поїзди.

30 маршрутів в сфері обслуговування Південно-західної залізниці, і 4 - Придніпровської. (Повний список маршрутів опубліковано на сайті УЗ: https://bit.ly/38NTlSE) Через карантин у поїздах буде діяти обмеження по кількості пасажирів - у вагон допускається кількість людей рівна числу сидячих місць. Нагадую, що пасажири і залізничники мають використовувати засоби індивідуального захисту. Попереджаю, в разі порушення, працівники станції або поїзної бригади можуть викликати поліцію", - розповів Криклій.

 У Києві пляжний патруль оснастили човнами українського виробництва

У муніципального сервісу із запобігання нещасним випадкам на офіційних пляжах столиці – Kyiv Lifeguard Service – з’явилися човни українського виробництва Kolibri – RKM 350. Зазначається, що ці човни допоможуть лайфгардам миттєво вирушати на порятунок людей на воді.

За інформацією, це дуже сучасні і маневрові плавзасоби, які можна використовувати як на річках так і на озерах.

Нагадаємо, ми писали про атаку на виробника «Семок»: компенсувати збитки підприємству доведеться державі. Невдала спроба заволодіння підприємством, що виробляє снеки та є лідером ринку, була зупинена апеляційним судом.

Як стало відомо, незважаючи на те, що вино - алкогольний напій, в помірній кількості, воно позитивно впливає на здоров'я. Але важливо враховувати не тільки дозування, але і якість продукту

Читайте також:Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога