Події
13 липня 2020
Суд відмовився відпустити Кузьменко з-під варти
Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.
news-image

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко.

Про це оголосила слідчий суддя Олеся Батрин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Слідчий суддя Батрин, розглянувши клопотання про зміну запобіжного заходу Кузьменко, постановила: у задоволенні клопотання відмовити», - сказала вона.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета.

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь з домашнього арешту на звільнення під заставу у розмірі 168 тис. гривень. Необхідну суму зібрали менш ніж за добу.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО.

Нагадаємо, 13.07.2020р. о 10:00, в Печерському суді м. Києва відбувалося судове засідання щодо розгляду клопотання сторони захисту Юлії Кузьменко про зміну запобіжного заходу згідно ст.201 КПК України на будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою. Слідча суддя Батрин О.В. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Раніше ми писали, що під час обшуку за місцем проживання дитячого хірурга Юлії Кузьменко та її громадянського чоловіка Петра Кіяна, слідчі МВС вилучили сім-карти, стартові пакети до них, Wi-Fi роутер та зброю, яка належить Кіяну з дозвільними документами на право володіння

До речі, підозрювана у справі Шеремета пішла судом на Авакова, буде захищати свою честь та гідність. Цивільна справа потрапила до судді Печерського райсуду Вовка, який раніше арештував лікарку Кузьменко.