Україна
13 липня 2020
Дайджест головних новин за 13 липня
Читайте про найголовніші події дня, 13 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 13 липня.

П'яний водій вбив цілу сім'ю

На Старообухівській трасі за 5 км від Києва сталася аварія, в якій загинула майже вся багатодітна сім'я. Винуватець ДТП їхав на "Мерседесі", який зареєстрований на жінку на ім’я Ольга Віталіївна, 1971 року народження, повідомляє "Київ оперативний". Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння. Також перевіряють інформацію щодо наркотичного сп'яніння. Засновник dtp.kiev.ua Влад Антонов стверджує, що винуватця ДТП уже намагаються "відмазати".

Водій на "Мерседесі" спочатку протаранив "Мерседес Спринтер", а потім вилетів на зустрічну полосу - там лоб у лоб зіткнувся з "Хюндаєм". "Мерседес" відкинуло в паркан на узбіччі. У "Хюндаї" від сильного удару одразу загинув батько-водій та донька. Двох хлопчиків віком 10 і 12 років госпіталізували у вкрай важкому стані. Менший із них загинув, за життя старшого продовжують боротися лікарі. Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим.

В Україні виявили 54 133 випадки COVID-19, за добу - 612

13 липня (станом на 9:00) в Україні 54 133 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1398 летальних, 26 503 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 612 нових випадків. Загалом проведено 803 657 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 385 пацієнтів.

Судове засідання по Юлії Кузьменко. Пряма трансляція

13.07.2020р. о 10:00, в Печерському суді м. Києва відбувалося судове засідання щодо розгляду клопотання сторони захисту Юлії Кузьменко про зміну запобіжного заходу згідно ст.201 КПК України на будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою. Слідча суддя Батрин О.В. Засідання розпочалося о 10:00. На ньому було розглянуто клопотання сторони захисту Юлії Кузьменко про зміну їй запобіжного заходу на будь-яку іншу, не пов'язану з триманням під вартою. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко. Ухвала оскарженню не підлягає.

В Офісі Президента Волинь назвали Луцькою областю

В Офісі Президента України презентували влог із робочих поїздок Володимира Зеленського на Луганщину, Буковину та Волинь. Щоправда, в ньому зазначили, що президент відвідав Луцьку область, пише Конкурент. Ролик опублікували 12 липня на сторінці Офісу у фейсбуці. Луцька область з’явилася в титрах, де інформували про зустріч Зеленського із бізнесменами на заводі «Модерн-Експо». 

Війна на Донбасі: штаб повідомив про загибель двох українських військових

На Донбасі сьогодні загинули двоє українських військовослужбовців. Один боєць зазнав смертельних поранень від ворожого обстрілу, другий – підірвався на вибуховому пристрої. Зазначається, що одного бійця Україна втратила під час обстрілу бойовиків неподалік Славного. Ворог бив з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Інша трагічна пригода сталась поблизу Зайцевого. Боєць ОС підірвався на невідомому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання.

Масштабна пожежа сталася в Чернівцях: вогонь охопив майже 2 тисячі квадратних метрів

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа на території підприємства "Розма". Її площа становить майже 2 тисячі квадратних метрів. А участь у ліквідації беруть 30 рятувальників, повідомляє TRK.ACC.

Займання сталося на вулиці Прутській, 29 удень 13 липня. Тут розміщується компаенія "Розма". За інформацією ДСНС України, площа пожежі становить майже 2 тисячі квадратних метрів.

Станом на 14:00 вогонь вирував на 3 та 4 поверхах виробничої будівлі фірми. За інформацією місцевих ЗМІ, компанія "Розма" займається виробництвом взуття.

Також повідомляли, що Дуда виграв президентські вибори у Польщі.

Зазначимо,що у світі виник дефіцит велосипедів.

Нагадаємо, МОЗ закупить 400 машин «швидкої» до кінця року.

Читайте також:Укрзалізниця на цьому тижні запустить 34 приміські та 3 регіональні поїзди, - Криклій