Шоу-біз та культура
3 березня 2015
На "Євробаченні" виступить гурт панків-даунів (відео)
Фінляндія відправляє на "Євробачення" панків з синдромом Дауна
news-image

У Фінляндії національний відбір на участь у конкурсі "Євробачення" виграла панк-група Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN), повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на ru.delfi.lt. До складу гурту входять музиканти, які страждають від аутизму і симптому Дауна, 

На участь у міжнародному конкурсі претендували 18 виконавців. Проте найбільшу підтримку отримала група Pertti Kurikan Nimipäivät ("Іменини Пертті Курика; скорочено - PKN), яка і буде представляти країну 19 травня в першому півфіналі "Євробачення".

До складу PKN входять чотири музиканта з синдромом Дауна та аутизмом. На конкурсі вони виконають пісню "Aina Mun Pitaa", в якій йдеться про повсякденні справи, які не приносять ніякої радості. На думку лідера групи Пертті Курика, виступ групи на "Євробаченні" допоможе звернути увагу на проблеми людей із затримками розумового розвитку.

Як зазначають зарубіжні ЗМІ, РKN стане першою панк-групою, яка візьме участь у "Євробаченні".

В конкурсі "Євробачення" в останні роки регулярно беруть участь незвичайні або скандальні музиканти. Наприклад, ізраїльська співачка Дана Інтернешнл (при народженні - Ярон Коен, який пізніше змінив стать), Вєрка Сердючка, яка в 2007 році представляла Україну, Кончіта Вурст, "жінка з бородою", яка в 2014 році виграла конкурс. 

Читайте також:Українець представить Молдову на Євробаченні-2015 (відео)