Україна
14 липня 2020
Водоспади України, які варто відвідати (інфографіка)
Які найгарніші водоспади в Україні?
news-image

Команда інфопростору «Є!» зібрала інформацію щодо найгарніших водоспадів на території України, які варто побачити.

3479c3accafaa2eea3fb930f9d9a8717.png

Як бачимо, більшість водоспадів зосереджені на заході України, у Карпатах, Львівській, Тернопільській областях.

Прутський (Говерлянський) водоспад

В Івано-Франківській області між горами Говерлою і Брескул, розташований дивовижний Прутський водоспад висотою 80 м.

Водоспад є дуже популярним туристичним місцем, тому що неподалік від нього знаходиться початок маршруту на вершину Говерли.

Женецький водоспад

В Івано-Франківській області на потоці Женець розташований Женецький водоспад (в народі прозвали водоспад Гук, тому що шумний та гучний). Висота його 15 м.

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Варто нагадати, що у Франківську відкривають перший в країні музей спорту. Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Читайте також:Майже чверть українців влітку планує відпочивати за кордоном