Україна
14 липня 2020
Дайджест головних новин за 14 липня
Читайте про найголовніші події дня, 14 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 14 липня.

В Україні зафіксовано 638 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

В Україні зафіксовано 638 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

14 липня (станом на 9:00) в Україні 54 771 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1412 летальних, 27 154 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 638 нових випадків. Загалом проведено 813 396 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужав 651 пацієнт.

Рада ухвалила закон про гральний бізнес

Закон запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії та дозволяє розташовувати зали з гральними автоматами лише у готелях, які мають три, чотири або п’ять зірок.

Протест громад під Радою. Пряма трансляція

Під Верховною Радою мітингують противники і прихильники розширення населених пунктів і громад в рамках децентралізації.

Смт Коцюбинське під Києвом не хочуть включати до складу столиці. Учасники повідомляють, що потребують столичний комунальний транспорт, об'єкти медицини та освіти.

 Бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого 

У зоні бойових дій на Донбасі, а саме поблизу Зайцевого, окупанти вкотре підступно відкрили ворожий вогонь. У результаті загинули військовий медик і ще одна людина. Крім того, двох військовослужбовців Об’єднаних сил було поранено.

Про інцидент повідомив пресцентр Об’єднаних сил. Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці штабу.

МАУ запустять внутрішні рейси з Дніпра та Харкова

Авіакомпанія МАУ планує запустити маршрути з Дніпра і Харкова. Про це в інтерв’ю повідомив віцепрезидент з комерційної діяльності авіакомпанії МАУ Сергій Фоменко.

В МАУ планують розширити географію внутрішніх рейсів і, крім Одеси, Львова та Херсона, розширити її також за рахунок напрямів з Дніпра та Харкова.

Кабмін розгляне необхідність продовження карантину

Кабінет міністрів на наступному тижні розгляне необхідність продовження карантину. Мова йде про продовження адаптивного карантину по регіонах. В Україні діє адаптивний карантин: у регіонах можуть бути різні обмеження через коронавірусну хворобу COVID-19.

На наступному тижні буде засідання Кабміну, на якому розглядатимуть питання необхідності продовження карантину".

 

Як стало відомо, призначення місцевих виборів має бути після зміни меж районів, - Разумков. Верховна Рада повинна ухвалити проєкт постанови про призначення місцевих виборів після затвердження рішення про зміни меж районів.

Нагадаємо, смертельна ДТП під Києвом: водія Мercedes арештували без права на заставу. Сам Желепа під час засідання заявив, що написав заяву про відмову від послуг адвоката, що він не проти задоволення клопотання та визнає свою вину.

Також ми розповідали, що у Коропці звільнилися всі працівники лікарні. Директор просить небайдужих зібрати гроші їм на зарплати.

Читайте також:У Львові вперше очистили парк за допомогою мобільного додатку