Події
15 липня 2020
Сорочинський ярмарок 2020 вперше не відбудеться за історію проведення
Фестиваль не проведуть через ризик поширення коронавірусу.
news-image

Цьогоріч Сорочинський ярмарок не відбудеться через COVID-19. Це вперше за історію проведення фестивалю.  Про це повідомили організатори Національного Сорочинського ярмарку на сторінці у Facebook.

Нами прийнято рішення про не проведення цьогорічного Сорочинського ярмарку саме в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області!

 Не зважаючи на те, що епідемічна ситуація в Україні із захворюваністю на COVID-19 стабілізована, карантинні обмеження знімаються, працюють найбільші оптові ринки, а на серпень дозволено проведення масштабних виставок в Україні та заходів на Полтавщині, політика подвійних стандартів щодо Національного Сорочинського ярмарку продовжується і тому ми не можемо піддавати можливій небезпеці тих, хто любить ярмарок і приїздить на нього, людей, яких ми також любимо та поважаємо.

Ми не дозволимо окремим деструктивним силам, що розпочали збір підписів проти проведення ярмарку та планують повторення подій "новосанжарського синдрому" в селі Великі Сорочинці, зашкодити іміджу заходу, який має багатовікову історію і який наше товариство готує і проводить з 1999 року.

Ми не можемо допустити будь-яких проявів зневаги до наших учасників і гостей, які два десятки років підтримували нас, відвідували ярмарок, брали у ньому участь — тим самим згуртовували Україну навколо її історії, культури і традицій, а багатьом з них саме ярмарок давав можливість годувати свої родини. 

Любимо і дуже вдячні, але не можемо інакше",-сказано в повідомленні. 

Заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін заявив, що "проведення заходу несе велику загрозу здоров'ю мешканців регіону". 

Раніше повідомляли, що Кабмін розгляне необхідність продовження карантину.

Зазначимо, що за порушення карантину українцям виписали штрафів на суму 6,6 млн грн.

Читайте також:Карантин у Києві може тривати до кінця 2021-го, якщо рівень захворюваності не зміниться — Держпродспоживслужба