Суспільство
17 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Заснований українцями сервіс RENTBERRY зібрав $ 4,5 млн, аби звільнити користувачів від послуг ріелторів 

Наразі Rentberry – це платформа для довготермінової оренди житла, яку заснували українці. Сьогодні по всьому світу сервісом уже користуються 292 тисячі користувачів щомісяця. Український стартап Rentberry зібрав $ 4,5 мільйонів інвестицій, аби повністю усунути з процесу оренди житла ріелторів. Із загальної суми $ 2,3 мільйони вдалось зібрати за допомогою інструменту WeFunder, де інвесторами можуть стати всі охочі користувачі. Їх привабила ідея Rentberry запустити за ці гроші VR-інструмент, що нібито може повністю усунути ріелторів та інших посередників із процесу оренди.

В Україні знімають поліцейську комедію «Бурштинові копи»

Українська кіноіндустрія не стоїть на місці: на Київщині розпочались зйомки нової комедії "Бурштинові копи". Наразі у мережі з'явились перші кадри. За даними Держкіно, "Бурштинові копи" мають вийти на екран в лютому 2021 року. Створенням проєкту займаються представники НЛО TV та студії "Мамахохотала", тому вже очікується, що фільм зможе розсмішити кіноманів. 

У центрі сюжету "Бурштинових копів" опиниться життя патрульного Максима. Він з дитинства мріяв працювати в поліції та робити світ кращим, захищаючи інших. І все, здавалось би, йшло так, як планував головний герой, поки журналісти не натрапили на нього та його напарницю в "нестандартній ситуації" під час роботи.

Авіакомпанія WIZZ AIR відкриває новий рейс в Абу-Дабі з Одеси

Лоукостер Wizz Air з 1 жовтня відкриває новий рейс з Одеси в Абу-Дабі (ОАЕ). Відзначається, що перельоти здійснюватимуться двічі на тиждень — четвергами та неділями. Ціни на квитки стартує з 1788 гривень в обидва боки для членів Wizz Discount Club. Крім рейсів з Одеси, Wizz Air оголосив старт перельотів в Абу-Дабі з Єревана, Кутаїсі, Афін, Ларнаки, а також єгипетської Олександрії.

Українські військові виконують миротворчу місію у світі

На сучасному етапі Збройні Сили України продовжують виконання завдань у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, здійснюють вагомий вклад в справу побудови миру на всій планеті. Зазначається, що на цей час 341 військовослужбовець Збройних Сил України беруть участь у 7 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.
На постійній основі за кордоном виконують завдання два національні контингенти та національний персонал.

«Доступні ліки»: укаїнці можуть отримати 77 препаратів безкоштовно 

Українці можуть отримати безоплатно 77 лікарських засобів з Програми "Доступні ліки". У НСЗУ нагадали, що всі ці ліки пацієнти можуть отримати за рецептом свого лікаря в аптеці безоплатно або з незначною доплатою. Отримати ліки за програмою "Доступні ліки" можна у понад 8 000 аптек по всій країні, майже 20% з яких знаходяться в селах та смт. У 2020 році НСЗУ виплатила аптекам 491 млн грн за відпущені лікарські засоби пацієнтам. Програмою «Доступні ліки» користується 2,3 млн пацієнтів, 441 тисяча з них проживають в сільській місцевості. 80% користувачів програми отримують за нею ліки від серцево-судинних захворювань, які є найпоширенішими в структурі захворюваності українців.

Як зупинити напади тривоги: кілька простих вправ 

Почуття тривоги може настати несподівано і де завгодно. На вулиці, на роботі, вдома, в колі друзів або в гордій самотності. Напади тривоги можуть відбуватися внаслідок психічного розладу. Але якщо з цим у тебе проблем немає, то почуття тривоги цілком можна приборкати самотужки. Що потрібно робити розповідаємо.

Зазначимо, що у Дарницькому районі Києва облаштують зону для риболовлі. Як зазначається, нова зона відпочинку з’явиться на території озера Буревісник-Корольок на вул. Здолбунівській у Дарницькому районі. 

Нагадаємо, на Черкащині мають намір на базі унікального ландшафтно-архітектурного комплексу «Садиба Даховських» створити ландшафтно-парковий музей Історії Українського Війська.

Також повідомляли, що на закарпатському заводі “Єврокар”, що нині складає автомобілі Skoda, планують виробляти електромобілі Volkswagen

Читайте також:«Доступні ліки»: українці можуть отримати 77 препаратів безкоштовно