Iнтерв’ю
17 липня 2020
Руслан Кошулинський: «Якщо дітей наших не навчати українській мові, це є майбутнє для російського агресора»
Ексклюзивне інтерв'ю з Русланом Кошулинським.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Русланом Кошулинським.

Руслан Володимирович Кошулинський — український політик. Народний депутат України VII скликання, заступник голови Верховної Ради (VII скликання). Заступник голови партії, голова Секретаріату Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Єдиний кандидат від об'єднаних націоналістичних сил у Президенти України на виборах 2019 року.

Кор.: Як Ви ставитесь до того законопроєкту який вніс Бужанський до Верховної Ради, що можете сказати з цього приводу?

Руслан Кошулинський: Бужанський - це є рука Путіна, тобто це є ті люди, які хочуть завести мову окупанта в освітній напрямок. Оце є найстрашніше. Вони розуміють, що якщо дітей наших не навчати українській мові, це є майбутнє для російського агресора. Взагалі сам закон ухвалений вже вкінці каденції, от що біда. Насправді його потрібно було ухвалювати ще в 2014 році, а не за п'ять днів до закінчення каденції президента.

Наскільки він був недосконалим, ліберально-гібридним, що зараз вони можуть легко його змінювати і покарання немає. От тут є проблематика. Те, що це є рука Кремля, що ці люди хочуть забрати в нас майбутнє. Пам'ятаєте про Сухомлинського: освіта без виховання - це меч в руках неадекватного. Тобто ми сьогодні можемо отримати саме це - заведення нашого майбутнього в російське лоно. Тому кардинально не можна цього робити. Наскільки закон є гібридний, але і це їх не влаштовує. Це є наступ на всіх фронтах. На фронті освітньому та на інформаційному, на фронті духовному, тому що вони розуміють, що перш за все не танки заходять. Перш за все заходить віра і мова, тобто церква, московський патріархат, через який вони заходять. І також інформаційний простір. Тобто вони роблять на всіх фронтах наступ. Тому ці люди, які зайшли в парламент, це явна п'ята колона, це є московська агентура і цих людей взагалі не мало б бути в сесійній залі.

Кор.: Є інформація, що цей законопроєкт, який Бужанський підготував, він суперечить асоціації з Європою та Євросоюзом. Це так чи ні? Що скажете про це?

Руслан Кошулинський: А хто сказав, що для них асоціація з Євросоюзом основне? Якщо вони агентура Путіна, то вони взагалі не до потреби, з точки зору освітнього процесу, адже ми говоримо чітко, що законопроєкт не пройшов комітет

Кор.: Я це маю на увазі, що його навіть не міг комітет розглянути.

Руслан Кошулинський: Тобто, згідно з регламентом, він не може бути винесений на обговорення, але, як бачите, пріоритети цієї влади зовсім інші. Вони зараз ухвалюють закон про гральний бізнес, закон про мову, коли економіка в такому занедбаному стані, коли в нас ворог на кордоні, коли в нас карантин, коронавірус і нічого не робиться. Пріоритети влади вони показують своїми законопроєктами.

Кор.: Тобто, якщо цей законопроєкт потрапив у Верховну Раду, то вони порушили регламент і це є незаконно?

Руслан Кошулинський: Це так. Але вони ж і є влада. Вони порушили закон про регламент, але для них це не писано. Вони розуміють, що буде ухвалено, а ви потім судіться. Вони ідуть таким шляхом для того, щоб ухвалити це рішення. Це є політичне рішення і вони не дивляться на законодавство зараз.

Кор.: Як Ви вважаєте, чи вистачить у Верховній Раді сьогодні голосів, щоб проголосувати за цей законопроєкт, якщо вони все ж до нього дійдуть?

Руслан Кошулинський: Це залежатиме від активної позиції депутатів, які з цим незгідні. Якщо буде активна їхня позиція в сесійній залі: заблокована трибуна, постійні перерви.., вони можуть не дійти навіть до обговорення. Але якщо вони будуть пасивні і чекати, що тільки вулиця буде тиснути, то може бути достатньо кількості голосів. Це фракція "Слуга народу", "ОПЗЖ", позафракційні, які підтримують і невідомо ще хто ще може бути підкуплений російською агентурою.

Кор.: Дякуємо Вам за увагу. 

 Нагадаємо, сьогодні активісти вдруге зібралися перед Верховною Радою, аби не допустити прийняття законопроєкту Бужанського.

Також повідомляли, що Бужанського внесли в базу «миротворця».

Читайте також:Руки геть від мови. Пряма трансляція