Україна
17 липня 2020
Дайджест головних новин за 17 липня
Читайте про найголовніші події дня, 17 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 17 липня.

В Україні за добу зареєстрували 809 випадків коронавірусу

17 липня (станом на 9:00) в Україні 57 264 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1456 летальних, 29 769 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 809 нових випадків. Загалом проведено 854 064 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 838 пацієнтів.

Руки геть від мови. Пряма трансляція

Сьогодні активісти вдруге зібралися перед Верховною Радою, аби не допустити прийняття законопроєкту Бужанського та захистити українську мову. Напередодні також відбулися масові протести людей. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію.

Партія «Голос» переходить в опозицію

Політична партія "Голос" заявила, що переходить в опозицію до чинної влади.

"За рік ми побачили, що монобільшість зрадила цінностям, які декларувала. Ми побачили президента, який соромиться сказати, що Росія - це агресор. Ми побачили призначення, які не тягнуть навіть на начальників відділів, яких жодна компанія не взяла б собі керівником відділу, а їх призначають міністрами", - йдеться в заяві.

У заяві зазначили, що партія монобільшості голосує в турборежимі в тому числі і за "погані" закони.

Уляна Супрун про медичні закупівлі в МОЗ

Історію про те, як менш ніж за рік запороти забезпечення пацієнтів ліками, вакцинами та медичними виробами написала на своїй сторінці у Фейсбук Уляна Супрун, екс - очільниця МОЗ України.

В головній ролі — керівники МОЗ України. Скалецька, Ємець і тепер Степанов. Акторська гра проста — звинувачувати у своїх факапах усіх інших", - зазначила вона.

Від серпня 2019 року очільники МОЗ зривають централізовані медичні закупівлі за бюджет 2020 року. Це вакцини, ліки проти таких тяжких хвороб як туберкульоз, гепатит В і С, онкологічні та серцево-судинні хвороби, антиретровірусна терапія для людей з ВІЛ і багато іншого.

Ексклюзивне інтерв'ю з Русланом Кошулинським

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Русланом Кошулинським.

Руслан Володимирович Кошулинський — український політик. Народний депутат України VII скликання, заступник голови Верховної Ради (VII скликання). Заступник голови партії, голова Секретаріату Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Єдиний кандидат від об'єднаних націоналістичних сил у Президенти України на виборах 2019 року.

Рада підтримала скорочення кількості районів з 490 до 138

Верховна Рада підтримала проєкт постанови про ліквідацію 490 нині існуючих районів і створення замість них 138 нових. За відповідне рішення на засіданні 17 липня проголосували 238 народних депутатів. Згідно з законопроєктом, межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району. У ліквідованих районах не проводитимуть вибори депутатів районних рад.

 Також сьогодні команда інфопростору «Є!» проаналізувала кількість звернень за медичною допомогою через укуси змій по регіонах України у 2019 - 2020 роках.

Зазначимо, український бренд випустив шкарпетки, дизайн яких створили діти-сироти.

Також повідомляли, що 18- та 19-літніх призиватимуть лише за письмової згоди.

Читайте також:Камери зафіксували на дорогах порушень на 52 млн грн штрафів