Шоу-біз та культура
3 березня 2015
На постері Мінкульту Шевченка зобразили в екіпіруванні бійця АТО
Радіомарафон "Шевченко мобілізує" стартує в день народження поета - 9 березня
news-image

Міністерство культури презентувало офіційний постер марафону "Шевченко мобілізує", пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт Мінкульту.

Офіційним постером радіо марафону "Шевченко мобілізує" стало зображення Тараса Шевченка у сучасному військовому екіпіруванні учасника АТО. Автором зображення є художник Вадим Печуркін.

"Цей плакатний портрет Шевченка має мобілізуючий, пропагандистський характер, що відповідає меті радіо марафону – підтримати бойовий дух захисників України словами Шевченкових творів, консолідувати українців у боротьбі проти зовнішньої агресії", - прокоментував автор постеру.

Радіомарафон "Шевченко мобілізує" стартує в день народження поета - 9 березня. З 6:00 до 24:00 твори Шевченка читатимуть урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості, командири та бійці підрозділів Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби, МВС, які забезпечують виконання завдань з відновлення територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції.

Щогодини у програмі радіомарафону будуть транслюватися архівні записи читання творів Шевченка за участі видатних українців, а також пісні на слова Шевченка як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели "Думка", так і у виконанні рок-гурту "Кому вниз", інших музикантів.