Україна
19 липня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

В Офісі Президента Волинь назвали Луцькою областю

В Офісі Президента України презентували влог із робочих поїздок Володимира Зеленського на Луганщину, Буковину та Волинь. Щоправда, в ньому зазначили, що президент відвідав Луцьку область, пише Конкурент. Ролик опублікували 12 липня на сторінці Офісу у фейсбуці. Луцька область з’явилася в титрах, де інформували про зустріч Зеленського із бізнесменами на заводі «Модерн-Експо». 

П'яний водій вбив цілу сім'ю

На Старообухівській трасі за 5 км від Києва сталася аварія, в якій загинула майже вся багатодітна сім'я. Винуватець ДТП їхав на "Мерседесі", який зареєстрований на жінку на ім’я Ольга Віталіївна, 1971 року народження, повідомляє "Київ оперативний". Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння. Також перевіряють інформацію щодо наркотичного сп'яніння. Засновник dtp.kiev.ua Влад Антонов стверджує, що винуватця ДТП уже намагаються "відмазати".

Водій на "Мерседесі" спочатку протаранив "Мерседес Спринтер", а потім вилетів на зустрічну полосу - там лоб у лоб зіткнувся з "Хюндаєм". "Мерседес" відкинуло в паркан на узбіччі. У "Хюндаї" від сильного удару одразу загинув батько-водій та донька. Двох хлопчиків віком 10 і 12 років госпіталізували у вкрай важкому стані. Менший із них загинув, за життя старшого продовжують боротися лікарі. Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим.

«Доступні ліки»: українці можуть отримати 77 препаратів безкоштовно

Українці можуть отримати безоплатно 77 лікарських засобів з Програми "Доступні ліки".
У програмі «Доступні ліки» 246 лікарських засобів, серед них 77 – пацієнт може отримати безоплатно. Зокрема, в програмі: 187 ліків для лікування серцево-судинних захворювань, 43 – діабету ІІ типу, 15 – бронхіальної астми, 1 - для лікування ревматичних хвороб. У НСЗУ нагадали, що всі ці ліки пацієнти можуть отримати за рецептом свого лікаря в аптеці безоплатно або з незначною доплатою. Зазначається, що єдиним винятком є препарат для лікування ревматичних хвороб, вартість якого повністю сплачує пацієнт. Отримати ліки за програмою "Доступні ліки" можна у понад 8 000 аптек по всій країні, майже 20% з яких знаходяться в селах та смт.

Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Верховна Рада ухвалила постанову № 3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)". Відповідне рішення підтримали 326 народних депутатів при мінімально необхідних 226. Згідно з ухваленим документом, Рада призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад і Київського міського голови.

Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Нацбанку

Сьогодні до Верховної Ради внесли кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

Відповідний проєкт постанови оприлюднений на сайті парламенту. Ініціатором проєкту вказаний президент України Володимир Зеленський. Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Нацбанку.

Партія «Голос» переходить в опозицію

Політична партія "Голос" заявила, що переходить в опозицію до чинної влади.

"За рік ми побачили, що монобільшість зрадила цінностям, які декларувала. Ми побачили президента, який соромиться сказати, що Росія - це агресор. Ми побачили призначення, які не тягнуть навіть на начальників відділів, яких жодна компанія не взяла б собі керівником відділу, а їх призначають міністрами", - йдеться в заяві.

У заяві зазначили, що партія монобільшості голосує в турборежимі в тому числі і за "погані" закони.

Рада ухвалила закон про гральний бізнес

Закон запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії та дозволяє розташовувати зали з гральними автоматами лише у готелях, які мають три, чотири або п’ять зірок.

 

Читайте також: 18- та 19-літніх призиватимуть лише за письмової згоди, - міністр оборони

Як ми писали раніше, названо найпопулярнішого спортсмена світу за версією ESPN