Світ
20 липня 2020
У турецькому місті-курорті буде парк з українською назвою
Місту Мармарис потрібен парк з українською назвою, оскільки у Мармарисі живуть багато українців, а також приїжджають багато туристів з України.
news-image

Турецький курорт Мармарис невдовзі матиме парк з українською назвою. Про це повідомив під час зустрічі з українськими журналістами мер міста Мехмет Октай,  повідомляє Укрінформ.

За даними, мер міста Октай зустрічався з асоціацією українців, які проживають у Мармарисі, за участю посла України у Туреччині Андрія Сибіги.

Результатом цієї зустрічі став висновок, що місту Мармарис потрібен парк з українською назвою, оскільки у Мармарисі живуть багато українців, а також приїжджають багато туристів з України.

Довідка

Мармарис – важливий порт та курорт в Туреччині. Розташований на Середземному морі на південному заході Туреччини. У туристичний сезон приймає близько 300–400 тисяч туристів. Важливий центр індустрії вітрильного спорту. У Мармарисі розташовано кілька великих марин (стоянок яхт).

Нагадаємо, в Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток. Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

Читайте також:Водоспади України, які варто відвідати (інфографіка)