Події
20 липня 2020
НАБУ проводить обшуки в офісах Укравтодору
В ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника Укравтодору, громадянина Польщі Славоміра Новака.
news-image

НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦБА) CBA - Centralne Biuro Antykorupcyjne та Окружною прокуратурою Варшави проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. Про це йдеться на сторінці Фейсбук НАБУ. 

Слідчі дії здійснюють силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації.

В ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника Укравтодору, громадянина Польщі. Деталі – згодом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ затримала ексбанкіра, який зумів «продати» посаду у Нацбанку за 25 тисяч доларів. Частина суми мала бути розділена між учасниками конкурсної комісії.

Як стало відомо раніше, Національне антикорупційне бюро разом з іншими силовиками затримало голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня за підозрою у вимаганні майже 2 мільйонів гривень.

До речі, фірма дружини нового міністра екології фігурує в кримінальній справі НАБУ про зловживання владою — «Схеми». У НАБУ підтвердили, що існує кримінальна справа за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу.

Читайте також:Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння