Війна
20 липня 2020
Окупанти вбили українського військового на Донбасі
Поблизу населеного пункту Шуми ворог застосував автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю.
news-image

В результаті ворожого обстрілу поблизу селища Шуми Донецької області загинув український військовий.

Про це пише штаб ООС.

Зазначається, що 20 липня російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли українських захисників на Донеччині. Поблизу населеного пункту Шуми ворог застосував автоматичні станкові гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю.

На жаль, внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна і наголошує, що такі підступні дії окупантів не залишаться безкарними", - додали у штабі.

Нагадаємо, російські найманці третій день не дають змоги українській стороні проводити пошук пораненого військовослужбовця. Сьогодні під час чергових переговорів через СММ ОБСЄ із представниками російських найманців, вкотре не було досягнуто домовленостей з пошуку та евакуації українського пораненого захисника.

До речі, російські найманці забрали тіло загиблого біля Зайцевого українського військового, убитий медик і поранений військовий досі на полі бою. ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця 35-ї ОБМП, які 13 липня потрапили в засідку бойовиків біля смт Зайцевого Бахмутського району Донецької області під час евакуації загиблого.

Як стало відомо, бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого. Окупанти відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Також ми повідомляли, що окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Читайте також:Окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових