Світ
20 липня 2020
В Албанії зросло число активних коронахворих, можливе повернення в «червону зону» України
В Албанії карантин ще більш "паперовий", ніж у нас.
news-image

Станом на 20 липня кількість активних хворих з коронавірусом в Албанії перевищує допустиму межу, за якої після повернення до України не потрібна самоізоляція.

Про це йдеться у статті "Європейської правда". 

Як відомо, в Україні не потрібно проходити самоізоляцію/обсервацію мандрівникам,  що повертаються з держав "зеленої зони". Минулого тижня уряд України підвищив з 40 до 55 активних хворих на 100 тисяч населення показник для розподілу країн на "червону" і "зелену" зони і таким чином Албанія потрапила до "зеленої зони". 

"Але це було радше випадковим та помилковим рішенням, оскільки вже у минулий четвер албанці перевищили і нові показники у 55 активних хворих на 100 тис. населення. Відтоді цей показник щоденно зростає і зараз вже майже досяг 58", - сказано у статті.

Тому вже під час наступного перегляду списку держав українським МОЗом Албанія практично гарантовано знову "почервоніє". А це означає, що по поверненню до України, швидше за все, доведеться піти на 2-тижневу ізоляцію або здати тест.

Одна з причин зростання – те, що карантин в Албанії ще більш "паперовий", ніж у нас. Певно, єдине місце в країні, де масковий режим реально працює та дотримується – це аеропорт. У курортних містах маска на перехожому викличе як мінімум подив. Лише у поодиноких магазинах у масках ходять продавці, але не відвідувачі",- пояснює автор.

До слова, так само червоною знову має стати Болгарія, де зараз почався справжній вибух захворюваності - там індикативний показник перевищив 62.

Як ми писали, Англія запровадить масковий режим у магазинах. З 24 липня мешканців Англії зобов’язують носити маски у магазинах – окрім дітей віком до 11 років та людей, яким це протипоказано за станом здоров’я.

Нагадаємо, Угорщина посилює карантин, обмеження стосуються й українців. Громадян країн "червоної зони" до Угорщини не пропустять.

До речі, Степанов розповів, як планують організувати навчання з 1 вересня та коли визначаться остаточно. Дистанційний освітній процес має залишатися можливістю навчатися під час пандемії, але не замінити традиційне.

Читайте також:МОЗ назвав області, які не готові до послаблення карантину