Світ
20 липня 2020
На тлі пандемії акції виробників латексних рукавичок обігнали Tesla
Акції виробника рукавичок з Малайзії компанії Supermax зросли на 1000%, її компанії-співвітчизника Top Glove — на 389%.
news-image

Акції виробника рукавичок з Малайзії компанії Supermax зросли на 1000%, її компанії-співвітчизника Top Glove — на 389%. З початку року вони показали більш високі темпи зростання, ніж акції Tesla, які подорожчали на 259%, повідомляє Bloomberg, пише УНІАН.

Вибухове зростання сталося на тлі пандемії коронавірусу та підвищеного попиту на засоби індивідуального захисту. Для Малайзії такий ріст став безпрецедентним. В результаті три провідних виробники рукавичок збільшили свою сукупну ринкову вартість на $ 26 млрд. Зараз кожен десятий долар, вкладений у фондовий ринок країни, інвестований у виробництво рукавичок, зазначає агентство. 

Які перспективи «Зростання виробників рукавичок нагадує багатьом зростання Tesla, однак перспективы доходів цього сектора більш впевнені, ніж у Tesla», — заявив керуючий фондами Northcape Capital Ltd Росс Кемерон.

Він також повідомив про очікування зростання прибутку виробників рукавичок більш ніж на 100%. Фонди Northcape і Samsung Asset Manager розширили свою присутність в компаніях з виробництва рукавичок, вважаючи, що зміна попиту матиме структурний характер.

Зростанню вартості активів виробників рукавичок можуть перешкодити розробка вакцини від коронавірусу та дії митної служби США, яка призупинила імпорт одноразових рукавичок. Ситуація на Tesla Станом на 1 липня 2020 року, Tesla стала найдорожчою автомобільною компанією світу. 7 липня 2020 року в онлайн магазині Tesla з'явилися у продажу червоні короткі шорти за ціною $ 69, 420.

На задній стороні вишитий напис S3XY. Шорти є символічним знущанням над інвесторами, які очікували падіння вартості акцій Tesla. Shorts в англомовній біржовій термінології означає власників коротких позицій на ринку, що грають на пониження. Спекулянти беруть у брокера акції в борг, продають їх, а потім викуповують за нижчою ціною, отримуючи прибуток.

У липні 2020 року засновник Tesla Ілон Маск посів сьоме місце в рейтингу найбагатших людей планети. За версією Bloomberg, Маск обійшов у рейтингу інвестора Уоррена Баффета. У липні 2020 року китайський виробник електромобілів Xpeng Motors залучив $ 500 млн нового фінансування на тлі зростання конкуренції на китайському ринку. Виробник почав поставки седана P7, який розглядають як конкурента Tesla Model 3.

Нагадаємо, у Рівненській області відбулися перші аукціони на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку бурштину. У першому аукціоні брали участь 4 фірми, а в другому - 6. Про це повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці в Facebook.

Як стало відомо, Український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen. Посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

Нагадаємо, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Читайте також:Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області