Світ
3 березня 2015
"Я побоююсь, що я буду наступним", - Альфред Кох
Після вбивства Бориса Нємцова Альфред Кох побоюється за своє життя
news-image

Колишній віце-прем'єр уряду РФ, нині бізнесмен в еміграції Альфред Кох заявив німецькому виданню Bild, що побоюється за своє життя після вбивства Бориса Нємцова, повідомляє Є | Єдність.інфо. Під час бесіди з журналістом Борисом Райтшустера Кох сказав: «Я боюся, що я буду наступним».
 
За словами Коха, восени минулого року він «організував триденну секретну зустріч нинішніх і колишніх лідерів російської опозиції, яка вібулась в одному з сіл, що розташовано в німецькій Верхній Баварії». В зустрічі взяли участь Борис Нємцов, Михайло Ходорковський та інші колишні члени російського уряду, імена яких Кох не називав.
 
Як йдеться в статті, під час своїх бесід опозиціонери «шукали спосіб зламати владу Володимира Путіна». Один з учасників - колишній грузинський міністр і ворог російського президента Каха Бендукідзе - помер всього через кілька тижнів після зустрічі нібито від проблем з серцем.
 

«Боюся, що він і Нємцов - не останні в списку людей, які розпрощалися з життям», - додав Кох.

На своїй сторінці в Facebook Кох прокоментував матеріал в Bild: «Трохи більш драматично, ніж я говорив, але на те це і «Більд». Втім, є, над чим замислитися».
 
Раніше у відповідь на повідомлення про загибель Нємцова погрози в Twitter стала отримувати телеведуча Ксенія Собчак. «І тебе собчушка поховаємо», «От не шкода ні його, ні тебе», «ти наступна, Собчак. Чекаю, коли тебе завалять», - писали їй користувачі соцмережі.
 
Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері 27 лютого. Невідомі вистрелили шість разів. Чотири кулі потрапили в опозиціонера. В результаті отриманих поранень Нємцов помер на місці події.

Читайте також:Опубліковано інтерв'ю Нємцова, яке він дав за дві години до смерті. Він говорив про Україну