Події
22 липня 2020
В МВС пояснили, чому штурм автобуса в Луцьку почали після того, як затримали зловмисника та вийшли заручники
Геращенко посилається на особливості «методики проведення спецоперацій».
news-image
У Міністерстві внутрішніх справ пояснили, чому бронетранспортер зі спецпризначенцями під'їхав до автобуса в Луцьку, де Максим Кривош 21 липня тримав заручників, уже після того, як заручники вийшли, а зловмисника затримали.

Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Геращенко посилається на особливості «методики проведення спецоперацій». За його словами, невідомо, чи Кривош не ховав під одягом зброю.

Було невідомо, чи не збиралася ця людина підірвати гранату чи зробити інші дії, бо під одягом у нього могла бути зброя, яку диванним експертам могло бути не видно на відстані. Тому вирішили, щоб психологічно подавити волю зловмисника, здійснити вистріли, шумові ефекти, щоб він точно не зробив нічого поганого», — зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, у соцмережах оприлюднили відео затримання Максима Кривоша, який 21 липня захопив автобус із заручниками в Луцьку. На ньому видно, що затримання Кривоша й звільнення заручників сталося ще до того, як розпочався штурм автобуса.

На відео видно, що Кривош виходить із піднятими руками з автобуса й чекає, поки його затримають. Після цього з транспорту по одному виходять люди, які там перебували.

У цей час збоку під’їжджає бронетранспортер, а незабаром чути, як вибухає світлошумова граната.

Як повідомлялося, вранці 21 липня у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус із 13 пасажирами. Справжнє ім'я підозрюваного у захопленні заручників - Максим Кривош, він двічі судимий, відсидів загалом 10 років за тяжкі злочини.

У Луцьк терміново прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков для особистої координації дій правоохоронців.

Зеленський виконав вимогу луцького терориста.

Близько 22 години відбувся штурм автобуса працівниками силових структур. Всіх заручників звільнили, терориста – затримали. 

Також читайте: «Луцький терорист» відсидів 10 років за шахрайство та розбій.

Читайте також:Як відбувалося захоплення і звільнення заручників у Луцьку