На Чернігівщині планують переробляти сміття у водень
Згідно з «зеленою» угодою, Європа планує щорічно скорочувати викиди вуглецю на 100 млн тонн.
news-image

На Чернігівщині планують будувати завод з переробки сміття у синтез-газ з високим вмістом водню. 

Із такою пропозицією звернулася компанія «ТММ», передає desnyanka.com.ua

Як зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, наразу вибираються локації для майбутніх заводів з можливістю зберігання і транспортування біопалива.

Чернігівщина має суттєві конкурентні переваги для реалізації такого інвестиційного проекту: на території області є два підземні газосховища з проектним активним об’ємом 1,5 млрд м3 та 660 млн м3, а також магістральні газопроводи: Вашава-Київ-Брянськ-Москва і Тула-Шостка-Київ”, – зазначив голова ОДА.

Реалізація проекту дозволить Чернігівщині зменшити використання викопних енергоносіїв, отримати додаткові перспективи експлуатації вітчизняної газотранспортної системи для експорту (транспортування) водню до ЄС та звести до мінімуму обсяги сміття, а в перспективі ліквідувати полігони твердих побутових відходів і стихійні сміттєзвалища, площа яких сьогодні сягає майже 130 га. Наразі область накопичила понад 7,5 млн тонн відходів.

Згідно з «зеленою» угодою, Європа планує щорічно скорочувати викиди вуглецю на 100 млн тонн.

Нагадаємо, Рада у першому читанні підтримала збільшення штрафів у 150 разів за викидання сміття з вікон транспорту. У 15 разів можуть зрости штрафи за викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей вагонів поїздів, прохід по залізничних коліях у невстановлених місцях.

Як ми писали, на Волині випробували український подрібнювач сміття. У місті Володимир-Волинський провели презентаційне випробування двохвального промислового подрібнювача Impaktor 250.

До речі, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Читайте також:У Львові вперше очистили парк за допомогою мобільного додатку