Суспільство
23 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У київському парку повноцінно запустили новий світловий фонтан

Фонтан у парку Партизанської слави в Києві запрацював у повноцінному режимі

Як зазначається, усі пуско-налагоджувальні роботи щодо запуску водограю завершені, тож відтепер ним можна насолоджуватися щодня з 10:00 до 15:00, та у вечірній час з 18:00 до 23:00. Вівторок – технічний день, коли фонтан чиститимуть та перевірятимуть справність усіх систем.

Грета Тунберг отримала премію в розмірі 1 мільйон євро

Переможницю обрали серед 136 номінантів із 43 країн. Однак глава журі Жорже Сампаю наголосив, що більшість членів журі проголосувала саме за Тунберг.

Після отримання нагороди дівчина розповіла, куди має намір направити видані їй гроші. За її словами, кошти вона має намір розподілити між організаціями та проектами зі зміни клімату та захисту навколишнього середовища. 

Маск відкриває платну онлайн-школу, де будуть навчатися креативному мисленню

Уроки будуть проходити раз на тиждень по четвергах. Онлайн-навчання розпочнеться вже у вересні 2020 року, і триватиме один навчальний рік. Річна вартість цього курсу складе 7,500 доларів.

Щоб потрапити в Astra Nova School, дітям потрібно написати есе про свої захоплення і виконати низку завдань, наприклад, наповнити експонатами віртуальну арт-галерею або вибрати кращих астронавтів для першої місії на Марс.

 На Чернігівщині планують переробляти сміття у водень

На Чернігівщині планують будувати завод з переробки сміття у синтез-газ з високим вмістом водню. 

Із такою пропозицією звернулася компанія «ТММ». Як зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, наразу вибираються локації для майбутніх заводів з можливістю зберігання і транспортування біопалива.

Чернігівщина має суттєві конкурентні переваги для реалізації такого інвестиційного проекту: на території області є два підземні газосховища з проектним активним об’ємом 1,5 млрд м3 та 660 млн м3, а також магістральні газопроводи: Вашава-Київ-Брянськ-Москва і Тула-Шостка-Київ”, – зазначив голова ОДА.

 Вчені створили надміцний матеріал «Протей», який неможливо розрізати

Завдяки особливому складу, його неможливо розрізати жодним лезом.

При спробі розпиляти матеріал, "Протей" випускає хвилі, що руйнують леза. Такий ефект досягнутий завдяки керамічним сферам всередині стільників з алюмінію. Щільність матеріалу складає 15% від щільності сталі.  Завдяки особливому складу, його неможливо розрізати жодним лезом. При спробі розпиляти матеріал, "Протей" випускає хвилі, що руйнують леза. 
 
Для Дніпра купують 20 німецьких трамваїв  

Дніпро отримає 20 трамваїв з Німеччини, переобладнаних під місцеву колію. Депутати Дніпровської міської ради під час 59-ї сесії виділили 20 млн. грн. для 30% оплати покупки. 

Раніше рішенням сесії надано дозвіл КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР на укладання договору фінансового лізингу для закупівлі цих трамваїв. Перша партія має надійти вже в серпні, решта – восени.

 

Нагадаємо, забрати автомобіль на штрафмайданчик правоохоронці можуть лише в одному випадку - якщо машина суттєво заважає руху по ділянці дороги, на якій знаходиться. В інших випадках евакуація авто буде вважатися незаконною

До речі, Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння. Водії, яких затримали на нетверезому кермуванні впродовж останніх двох днів, будуть відповідати за злочин за адміністративним законодавством.

Також стало відомо, що за місяць фотофіксації ПДР водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів. У МВС кажуть про зниження кількості перевищень швидкості руху вчетверо.