Суспільство
23 липня 2020
У Львові облаштують нову зону відпочинку біля озера
Проєкт передбачає великий об’єм робіт, тому завершити все планують до кінця наступного року.
news-image

У Львові облаштують нову зону відпочинку біля води. За даними міськради, озеро на вул. Симоненка перетворять на відпочинкову зону та об’єднають із громадськими просторами біля сусідніх школи, медіатеки та поліклініки. Роботи мають розпочати вже цього року.

«Це озеро є улюбленим для великої кількості людей, тому ми хочемо зробити тут більше порядку. Плануємо, щоб тут буде набережна, підхід до води, пляжна частина, де люди зможуть відпочивати, прогулянкова доріжка, нові вуличні меблі та освітлення. А от територія від озера до школи — це буде свого роду амфітеатр, де люди зможуть зібратися в хорошу погоду, концерти влаштовувати, цікаві виступи, можливо навіть дебати», — розповіли у мерії.

Проєкт передбачає великий об’єм робіт, тому завершити все планують до кінця наступного року.

Як зазначається, у 2018 році з природоохоронного фонду на покращення благоустрою та технічного стану водойми були виділені асигнування у розмірі 408 тис. грн.

Крім того, у 2019 році додатково виконано роботи з очищення водойми на суму 49 тис. грн.

Раніше стало відомо, що на 12 пляжах Києва знайшли кишкову паличку. Досліджені проби води відкритих водойм станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил.

Нагадаємо, Кличко показав макет нового фонтану у Києві. Мер Києва показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять уже цього року.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Читайте також:У Затоці горіли споруди двох баз відпочинку, димом отруївся чоловік