Український геймерський стартап залучив понад 11 млн доларів інвестицій
Нині в компанії працюють 36 осіб з усього світу, головний офіс Mobalytics розташований в Лос-Анджелесі
news-image

Українська тренувальна платформа для геймерів Mobalytics залучила $ 11,25 млн інвестицій. Про це повідомляє AIN.ua.

Нині в компанії працюють 36 осіб з усього світу, головний офіс Mobalytics розташований в Лос-Анджелесі

Що відомо про стартап?

Mobalytics заснували українці Богдан Сучик і Микола Лобанов. Проєкт замислювався як онлайн-тренажер для геймерів, за допомогою якого вони можуть шукати свої слабкі місця і покращувати навички. Перша ігрова дисципліна, з якої запрацював сервіс – League of Legends.

У вересні 2016 року стартап переміг в TechCrunch Disrupt і отримав 000. На той момент у сервісу було 100 активних користувачів і ще 17 000 людей в списку очікування. У листопаді того ж року компанія залучила $ 2,6 млн інвестицій від фондів Almaz Capital, Founders Fund, General Catalyst і GGV Capital.

У серпні 2017 року компанія запустила публічну бету свого «тренера для геймерів» – і протягом перших трьох місяців досягла позначку в 500 000 користувачів. Весь 2018 року команда займалася доопрацюванням продукту, поліпшенням GPI, а також запустила перші експерименти з монетизацією. У 2019 Mobalytics розпочала роботу над сервісом для інших ігор.

Хто інвестує у проєкт?

Серед нових інвесторів проєкту є і профільні, наприклад, південнокорейська кіберспортивного компанія T1. Частки й інші умови угоди не розголошуються. Залучені інвестиції команда збирається витратити на збільшення команди, а також на подальшу роботу над сервісом. Найближчим часом команда планує розширювати преміум-функції для вже існуючих ігор і додавати тренажери для нових ігрових дисциплін.

Зараз в компанії працюють 36 осіб з усього світу (Україна, Росія, Узбекистан, Німеччина, Великобританія, Туреччина, Ізраїль, Австралія). Головний офіс Mobalytics знаходиться в Лос-Анджелесі, в ньому працює 11 чоловік.

2020 рік проєкт почав з 1,6 млн активних користувачів на місяць, а в травні, в розпал карантину MAU проекту вже дорівнював 7 млн. Зараз онлайн-тренер працює для League of Legends, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra і Valorant.

Раніше повідомляли. що яхти почнуть використовувати космічні технології для систем очищення повітря.

Також повідомляли. що у Tesla кажуть, що вони «надзвичайно близькі» до випуску автівок без керма та гальм.

Читайте також:У США відеогру вперше офіційно прирівняли до ліків