Політика
25 липня 2020
Правозахисники б'ють на сполох: великі техногіганти отримують прибуток з нацистської продукції
Великі техногіганти були змушені переглянути, що знаходиться на їх онлайн-платформах
news-image

Техногіганти Amazon, Google і Wish видалили продукти неонацистів і прихильників расової переваги, що продаються на їхніх платформах після розслідування, проведеного BBC Click. Для продажу були доступні нацистські прапори, расистська література та аксесуари Ку-клукс-клану. Алгоритми на Amazon і Wish також рекомендували інші предмети на расову тематику. Про це повідомляє BBC, пише «Є!».

Всі три компанії повідомили ВВС, що расистські продукти заборонені на їхніх платформах. Орен Сігал з Антидифамаційної ліги (ADL), організації по боротьбі з ненавистю, сказав, що компаніям необхідно "постійно бути в курсі того, що рекомендують алгоритми".

Одним з предметів, знайдених для продажу на Amazon, був білий прапор із зображенням кельтського хреста. ADL заявив, що це зображення на прапорі є "одним з найпоширеніших символів переваги білих".

Один з покупців залишив огляд продукту в червні, заявивши: "Це неонацистський прапор. Amazon не повинна одержувати від цього прибуток". Тим не менш, інший користувач заявив, що прапор буде "зручним для використання на парадах" і подякував Amazon за наявність таких товарів.

Google видалив расистський контент зі своїх магазинів Google Books і Google Play. Платформа для онлайн торгівлі Wish заявила: 

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб видалити ці шкідливі елементи і робимо додаткові кроки, щоб такі елементи не з'являлися знову".

Також читайте: На тлі пандемії акції виробників латексних рукавичок обігнали Tesla

Читайте також:Компанія Apple змушена заплатити великий штраф