Суспільство
27 липня 2020
У Тернополі створили шолом від вірусів
Пневмошолом створили, насамперед, для захисту медиків від коронавірусної інфекції.
news-image

Портативний пневмошолом, що захищає від небезпечних бактерій, токсичних речовин, вірусів, зокрема, COVID-19, створили науковці Тернопільського медичного університету.

Про це пише Суспільне.

Пневмошолом має мобільну систему форсованої подачі повітря. Працює на акумуляторній батареї, яка забезпечує безперервну роботу протягом 24 годин. Його виготовляли протягом двох тижнів.

Він з непроникної тканини. Має екран високого ступеня захисту. Компактний. Пневмошолом можна одягнути і зняти без сторонньої допомоги.

Усередині пневмошолома є ще додатковий фільтр, що затримує вірусні частинки, а також будь-які хімічні сполуки органічної та неорганічної природи.

Пневмошолом створили, насамперед, для захисту медиків від коронавірусної інфекції:

Шолом не запотіває, повністю відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам, а також у ньому досить комфортно працювати.

Співавтор винаходу, науковець Іван Кліщ каже, щоб запустити виріб у серійне виробництво, необхідно провести розширені дослідження, які би підтвердили його ефективність. Вони можуть тривати близько пів року

Коли ці дослідження завершать, нададуть сертифікат, тоді винахідники шукатимуть виробника.

Нагадаємо, у Тернополі 95-річна бабуся одужала після Covid-19. З інфекційного відділення міської комунальної лікарні виписали 95 річну жінку, у якої виявили Covid-19.

Як стало відомо, японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19). Потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня. Потім впродовж восьми тижнів дослідники дивитимуться на побічні ефекти від вакцини та чи створює вона у пацієнтів антитіла проти COVID-19.

До речі, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.