Україна
27 липня 2020
Ні – роззброєнню армії. Пряма трансляція.
Під Офісом Президента України проходить протестна акція
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Люди перебувають у дворі Офіса Президента України. Зібралось кілька тисяч українців, які не згодні з політикою Президента України щодо вирішення конфлікту на Донбасі. Вони вважають роззброєння армії здачею національних інтересів України та капітуляцією перед Росією та Путіним. Днями відбулися телефонні перемовини між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним. Після цих перемовин були домовленості про повне припинення вогню навіть зі стрілецької зброї, але в перший же день російські найманці порушили домовленості та обстріляли позиції українських військових.

 

В акції приймають участь партії та громадські організації "Європейська Солідарність", "Національний Корпус", "Справа Громад", "Свобода", "Демократична Сокира" та інші.

 

Виступаючий сказав:

Ми маємо єдиним фронтом стати на захист країни і довести президенту, що ми є непереборною нацією. Ми маємо розбудовувати незалежну і демократичну державу. Збройникам Слава! Зеленський має пам’ятати, що наша армія миру – гарант!!
Ми розуміємо, що боротьба ще не закінчилась і ми маємо протистояти капітуляції.

 Виступив Юрій Гудименко і сказав, що: 

Мені кажуть, що потрібно підбирати слова, бо можна сісти, але мені байдуже. Одного дня Зеленський щось знову зробить не так, і ми займемо цю будівлю, перекриємо аеропорти, щоб ця наволоч не втекла того дня .

 

 Протестуючі скандують:  

Зелю геть!!

Путін усвідомлює, що є бардак в політиці, він може зробити щось страшне з Україною. Він практично готує Новоросію, наголошують люди, які виступають.

Владі дали час до 24 серпня, щоб звільнити всіх політв'язнів. 

Якщо президент не виконає цих вимог, народ має захищати конституційний лад і прийде 24 серпня це зробити.

Юрій Сиротюк:

Верховний головнокомандуючий має давати накази стріляти, доки ворог є в країні. Проводити вибори на окупованих територіях під час війни це є зрада. Нам потрібен той президент, який принесе людям мир.

Олександр Алфьоров наголосив: 

Україна понад усе!! Вони роблять все, щоб наша армія не стріляла. 111 стаття кримінального кодексу -державна зрада 
Ви маєте впасти на коліна перед тими, кого немає з нами! 

Наша держава має отримати об"єднання патріотів. І всією кагортою показати, що Путін і все інше шобло немає права бути тут, і Київ буде українським. Слава нації. Смерть ворогам!

Це не просто акція, яка закінчиться, а це підготовка до безстрокових акцій, заявив політв'язень Балух. 

Це коли ви не зможете спілкуватися з партнерами, не зможете дивитися друзям в очі.

Один з чоловіків сказав:

Російська армія ніколи не перестає стріляти. От коли ми побачимо, що російська армія перестала стріляти, тоді потрібно дивитися, що їй пообіцяли. Потрібно не розслаблятися, бо за великим рахунком Росія хоче всю Україну, а не якийсь шматочок.

Виступаючі висунили вимоги президенту, серед яких відміна скасування Збройних Сил до повної перемоги, не давати води в окупований Крим, посилювати санкції проти агресора і вимагати це від світового товариства і багато інших. 

Всі присутні заспівали гімн. Акція під Офісом Президента закінчилась, а учасники прямують до будинку Зеленського, а потім підуть на Майдан Незалежності.

  

 

 

Активістів потроху поменшало під  будинком Володимира Зеленського, невідомо ще скільки буде тривати акція.

Також учасники акції скандують гасла "Герої не вмирають", "Ганьба", "Зеленський-зрадник".

Також ми повідомляли про протести за зелену енергетику та акцію проти незаконного видобутку піску.

Раніше під Офісом президента України проходила акція протесту вкладників Укрбуду.

Нагадаємо, вчора проходила всеукраїнська акція «ЗА збереження очної форми навчання».