Політика
27 липня 2020
Захід стурбований перспективами Зеленського
Автор західного видання Financial Times написав застереження для президента Володимира Зеленського
news-image

Оглядач видання Financial Times Тоні Барбер позначив, що Захід і МВФ зберігають симпатію до президента України Володимиру Зеленському, усвідомлюючи, який важкий належить йому шлях, але в той же час у них є підстави сумніватися в його бажанні стати саме тим реформатором, якого чекала нація з 1991 року, пише «Є!».

Так, за словами автора статті, причиною для обережності, яку останнім часом стали проявляти міжнародні партнери, це судові справи проти екс-гаранта Петра Порошенка, гучну відставку глави НБУ Якова Смолія і ряд звільнень інших чиновників високого рангу.

Мова йде про генерального прокурора Руслані Рябошапке, прем'єра Олексія Гончаруке і міністра фінансів Оксани Маркарової, яких автор оцінює з погляду західних політологів, як "успішних реформаторів".

Західні країни досі доброзичливо ставляться до Зеленському але це відчуття змішалося з почуттям застереження щодо того, чи має він політичні навички і чіткий намір стати дійсно тим реформатором, якого Україна потребує з дня проголошення незалежності", - зазначено в матеріалі Барбера.

При цьому стаття містить посилання на явні досягнення українського президента: зняття мораторію на ринок землі і ринок електроенергії.

Положення Зеленського ускладнює пандемія, яка негативно позначилася на економіці країни, і конфлікт на Донбасі, всупереч домовленостям про його припинення. Рішучі зміни в напрямку реформ стануть сигналом для партнерів Києва в США і Європі і посилять їх підтримку країні у збройному конфлікті з Росією", - завершується стаття в Financial Times.

Також читайте: Волонтер та доброволець про першу зустріч з президентом Зеленським наживо

Читайте також:Помер в лікарні боєць «Азову», якого побили в Запоріжжі біля супермаркету