Світ
28 липня 2020
Німеччина тестуватиме туристів на COVID-19, а в Болгарію - тільки з негативним результатом ПЛР-тесту
Що змінилося для туристів?
news-image

У Німеччині всім туристам, прибулим з небезпечних країн, проводитимуть безшкотовний тест на коронавірус. До списку країн з підвищеним ризиком зараження увійшли 130 країн. Серед них і Україна.

Міністр охорони здоров'я Йенс Шпан заявив, що тест на COVID-19 буде обов'язковим та безкоштовним. Його цитує видання The Local, пише 24tv.

За його словами, обов'язкове тестування для туристів, які прибули з країн "червоного" списку, допоможе зупинити проблему поширення недуги в Німеччині.

Нові правила наберуть чинності вже з наступного тижня. Тестування проводитимуть в аеропортах, на вокзалах та в портах.

До переліку "країн ризику" потрапили 130 держав. Зокрема, це Україна, Білорусь, Росія, Азербайджан, Чорногорія, США, Вірменія, Албанія, Туреччина, Казахстан, Єгипет та інші.

Я думаю це гарна ідея, тому що ми зможемо контролювати, щоб вірус не потрапив до Німеччини, – зауважив міністр охорони здоров'я.

Однак він вважає, що тестувати потрібно людей зі всіх країн, а не тільки з офіційного "червоного" списку.

Нагадаємо, що напередодні в Німеччині виявили спалах коронавірусу серед трудових мігрантів. На одній з Баварських ферм інфікувалися майже 200 людей. Серед заражених є, зокрема, й українці.

Голова округу Дінгольфінг-Ландау Вернер Бумедер заявив, що загалом на фермі виявили понад 170 випадків COVID-19. Місцева влада закрила ферму, для запобігання подальшому поширенню інфекції.

Вже з 30 липня українці під час в'їзду до Болгарії повинні надавати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не пізніше ніж за 72 години до прибуття в Болгарію. Фотокопію відповідного указу МОЗ Болгарії від 27 липня опублікувало болгарське видання NOVA.


Болгарія

Зазначимо: ЄС не готовий відкрити кордони для України.

Раніше Україна затвердила нові критерії для країн «червоної зони». Після приїзду з них потрібна самоізоляція.

Читайте також:У Китаї - рекордна з квітня добова кількість випадків COVID-19