Інфографіка
28 липня 2020
Повне та всеосяжне припинення вогню (інфографіка)
На Донбасі з 27 липня набуло чинності чергове перемир’я, проте бойовики порушили режим припинення вогню вже через півгодини після його початку.
news-image

На Донбасі з 27 липня набуло чинності чергове перемир’я, проте бойовики порушили режим припинення вогню вже через півгодини після його початку.

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала, скільки часу тривали перемир'я на Донбасі.

dcff0b89701fe2492265042429b02992.png

Загалом за весь період російської агресії на сході України, дотримано було лише 1 добу режиму тиші - 1 жовтня 2019 року.

У всіх інших домовлених перемир'ях російські найманці порушували обіцянки і не дотримувалися жодної доби перемир'я. 

Нагадаємо, окупанти у понеділок, 27 липня, порушили режим тиші на Донбасі, незважаючи на домовленості про припинення вогню. Про це сказав на брифінгу командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

До речі, російські найманці забрали тіло загиблого біля Зайцевого українського військового, убитий медик і поранений військовий досі на полі бою. ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця 35-ї ОБМП, які 13 липня потрапили в засідку бойовиків біля смт Зайцевого Бахмутського району Донецької області під час евакуації загиблого.

Як стало відомо, бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого. Окупанти відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Також ми повідомляли, що окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.