Україна
28 липня 2020
Дайджест головних новин за 28 липня
Читайте про найголовніші події дня, 28 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 липня.

28 липня зафіксовано 919 випадків COVID-19 

28 липня (станом на 9:00) в Україні 66 575 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1629 летальних, 36 744 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 919 нових випадків. Загалом проведено 983 360 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 622 пацієнти.

Сьогодні — День Хрещення Русі-України 

Ця дата відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 25 липня 2008 року щорічно в цей день. Разом з тим, цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Сьогодні Князь Володимир Святославович почав правити в Києві приблизно у 980 році. Про життя Володимира відомо насправді не надто багато. Все, що ми знаємо – це свідчення літописів, найважливіший з яких «Повість временних літ». Володимир був позашлюбним сином київського князя Святослава Ігоревича та Малуші – ключниці матері Святослава княгині Ольги.

ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні і скоротить «безпечний» список 

Європейський Союз має намір залишити свої зовнішні кордони закритими для мандрівників з більшості країн, включаючи США, протягом як мінімум ще двох тижнів на тлі різкого зростання числа випадків коронавірусу.

Чиновники заявили, що ЄС схиляється до скорочення списку з 13 держав, зокрема, до виключення Канади, Китаю, Японії і Південної Кореї, жителям яких зараз дозволено приїжджати в країни блоку. Вони говорили на умовах анонімності, оскільки обговорення в понеділок серед експертів були конфіденційними.

Політолог назвав п'ять найбільш значущих подій роботи Верховної Ради за цей рік 

Кирило Сазонов, український політолог, підбив підсумки роботи Верховної Ради за цей рік. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Звіти скінчились, емоції вщухли, а я можу тихенько підвести підсумки року роботи Верховної Ради за цей рік. Мій особистий рейтинг перемог і поразок в першу чергу фракції Слуга народу. Тому що без участі владної партії в цьому парламенті жодного рішення не було прийнято. Отже, всього п'ять найбільш значущих подій", - пише експерт.

Дитячі табори в Україні зможуть запрацювати з 1 серпня, але не всі 

В Україні з 1 серпня зможуть відновити роботу деякі дитячі табори. Відкриття кожного конкретного дитячого табору залежатиме від того, в якій із чотирьох карантинних зон він перебуватиме. Він пояснив, що працювати зможуть лише заклади в регіонах, які перебувають в зеленій і жовтій зоні.

Київ потрапив до переліку найкращих міст світу для фрілансерів 

Київ увійшов до 30-ки найкращих міст світу для фрілансерів. Такий рейтинг склала компанія Carphone Warehouse. Міста оцінювали за десятьма важливими для фрілансу критеріями.

Зокрема, це швидкість інтернету, середня зарплата, рівень зайнятості, вартість оренди житла, розваги, транспорт, медицина, кількість коворкінгів і загальна якість життя.

До речі, Криклій розповів, коли Адміністрація морпортів підпише договір з підрядником на евакуацію Delfi. "Адміністрація морських портів" до кінця серпня 2020 року підпише договір з компанією-підрядником, яку обере для евакуації затонулого танкера Delfi.

Нагадаємо, біткоїн подорожчав до 11 тисяч доларів, прогнозують 13 800 доларів. Експерт Fundstrat Global Advisors Роб Слеймер прогнозує, що найближчим часом біткоїн може перетнути позначку в 13 800 доларів.

Як стало відомо, у ПриватБанку заявили, що попередні власники відмили у США майже 800 мільйонів доларів. Банк вимагає від колишніх власників відшкодування на суму в сотні мільйонів доларів.