Київ
29 липня 2020
Ще сім зелених зон у Києві оголосили ландшафтними заказниками
Статус скверу передбачає збереження зеленої зони, створення юридичних передумов для благоустрою даної території та утворення зони відпочинку.
news-image

У Києві побільшало ландшафтних заказників. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Київрада ухвалила рішення про оголошення чотирьох природних територій ландшафтними заказниками та надання статусу скверу земельній ділянці в межах вулиці Деміївської та провулку Деміївського”, – йдеться у повідомленні.

Сквер замість звалища

Зазначається, що земельній ділянці в Голосіївському районі надано статус скверу на численні прохання мешканців мікрорайону. За останні десять років обсяги забудови там різко збільшилися, цілу низку новобудов розміщено на території колишніх зелених зон. “Запропонована ділянка орієнтовною площею 0,16 га є засміченою та ніким не утримується. Оскільки вона розміщена впритул до середнього загальноосвітнього закладу та Голосіївської РДА, вона потребує відновлення, благоустрою та належного утримання», – йдеться у повідомленні.

Статус скверу передбачає збереження зеленої зони, створення юридичних передумов для благоустрою даної території та утворення зони відпочинку.

Які з’явились заказники?

Також оголошено ландшафтними заказниками місцевого значення: «Троєщинські луки» – 381,8 га території Деснянського району; «Конча-Заспа» – 579,7 га території острова Жуків у Голосіївському районі; «Багринова гора» – 16,8 га території Голосіївського району; «Урочище Церковщина» – 130 га в Голосіївському районі вздовж вулиці Пирогівський шлях); «Деснянські луки» – 322 га лівобережної заплави р. Дніпро в межах Деснянського району; «Долина річки Коноплянка» – територія долини річки Коноплянка біля вулиці Вітряні Гори в Подільському районі загальною площею 1,4 га; «Совська балка» – 37,23 га між вулицями Колоскова та Петра Радченка в Солом’янському районі.

Також для охорони водних об’єктів від забруднення та засмічення Київрада ухвалила рішення про встановлення водоохоронної та прибережної захисної смуги Труханового острова у Дніпровському районі.

Також повідомляли, що Київ потрапив до переліку найкращих міст світу для фрілансерів: рейтинг.

Радимо почитати: Передвиборча кампанія Кличка чи любов до України - скільки коштує найбільший прапор України.