Інфографіка
29 липня 2020
Вартість одного року денної форми навчання (інфографіка)
Скільки коштує рік навчання в топ-15 вищих навчальних закладів Києва.
news-image

Команда інфопростору «Є!» дізналась скільки коштує рік навчання в топ-15 вищих навчальних закладів Києва.

Як бачимо, найвищі ціни – перше місце посів Київський політехнічний інститут. Найдорожчі там гуманітарні спеціальності – рік навчання може коштувати до 41,8 тисяч гривень.

На другому місці в рейтингу Національний університет імені Тараса Шевченка, навчання в ньому одне з найдорожчих. Рік на гуманітарній спеціальності може обійтися до 59,6 тисяч гривень, стільки коштує, наприклад, навчання на філолога. 

Києво-Могилянська академія за максимальними розцінками на навчання близька до університету Шевченка: юридичні спеціальності – до 55 тисяч гривень, технічні – до 50 тисяч, гуманітарні – до 45 тисяч, економічні – до 37,5 тисяч.

Через пандемії коронавірусу особлива увага зараз прикута до медиків і медичної системи країни. Виключно медичні спеціальності в профільному університеті імені Богомольця: вартість року навчання (спеціальність так і значиться «Медицина») – 38 тисяч 172 гривні (весь курс коштує 229 тисяч 032 гривень). Педіатрія в університеті коштує 29 тисяч 594 гривні за рік (курс – 177 тисяч 564 гривні).

Раніше ми писали, скільки абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму вступили до вищих навчальних закладів України з 2016-го по 2019 роки і які умови для вступу в цьому році.

Зазначимо: Складено рейтинг університетів, до яких приймали на бюджет з найвищим ЗНО.

Також повідомляли, що ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись у 4 престижних вишах.

Як ми писали, в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

Читайте також:Руслан Кошулинський: «Якщо дітей наших не навчати українській мові, це є майбутнє для російського агресора»