Події
30 липня 2020
Колишня дача Януковича на Азовському морі стала військовою базою
Колишню дачу Януковича перетворили на військовий об'єкт
news-image

Колишню дачу екс-президента України Віктора Януковича перетворили на військову базу і вона залишається закритою для сторонніх. Спочатку вілла будувалася спеціально для глави держави, який пізніше став політичним втікачем. Будиночок знаходиться в Урзуфі на Азовському морі, він досить віддалений.

Як повідомляється, дача досі є закритим об’єктом, тут нині базуються військові. Від ворожої Росії будівлю відділяє тільки море.

На ділянці багато сосен, щоб Янукович ходив і дихав, а в море - хвилерізи, щоб купався і ніхто йому не заважав.

Тепер на підвіконні комплексу солдатські берци, у дворі - ящики з-під боєприпасів, і щоранку на території комплексу звучить молитва націоналіста. Біля гаража Януковича стоять танки, а колишній кабінет для нарад став бібліотекою. Після того, як Янукович втік з України, на його "дачі" мало що про нього нагадує.

Зараз тут базується військова база полку "Азов". У гаражі бійці зробили спортзал і стверджують, що "дух Януковича" вони звідси вибили.

Відзначимо, що Віктор Янукович часто мешкав на цій дачі в ті часи, коли ще був губернатором Донецької області.

Потім це місце полюбилося його молодшому синові Віктору - за словами очевидців, той частенько приїздив сюди з друзями - відпочити і покататися на яхті. 

Зазначимо, що маєток екс-президента Віктора Януковича під Маріуполем, в Урзуфі, бійці добровольчого полку «Азов» зайняли ще у 2014 році. Тоді тут було облаштовано точки радіотехнічного зв'язку, склади зі зброєю, гаражі та ремонтні майстерні, медчастину і кухня. Кожну будівлю в колишньому маєтку Януковича пристосували для потреб добровольців.

Читайте також: Президентство Зеленського - це провал і катастрофа. Тому він старається зробити дешеве шоу - Володимир Омелян

Читайте також:Україну завтра поділять на чотири карантинні зони - МОЗ