Україна
2 серпня 2020
У МЗС розповіли, коли Іран виплатить компенсації за катастрофу МАУ
Іран виплатить компенсації сім'ям загиблих в катастрофі українського літака лише після завершення розслідування та притягнення винних до відповідальності
news-image
Українська сторона задоволена тим, що Іран готовий виконувати міжнародні зобов'язання щодо катастрофи літака МАУ і виплачувати компенсації родинам загиблих.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в етері телеканалу «Україна 24», пише «Є!».

За його словами, Іран виплатить компенсації сім'ям загиблих в катастрофі українського літака лише після завершення розслідування та притягнення винних до відповідальності.

Компенсації будуть вираховуватися виключно після того, як Україна отримає повну інформацію про обставини інциденту, побачить з боку Ірану готовність завершити технічне та кримінальне розслідування та притягнення винних до відповідальності, — заявив Єнін.

Він нагадав, що українські органи прокуратури також здійснюють процесуальне керівництво в межах цієї справи. Каже, що наші слідчі й прокурори «намагаються якомога активніше рухатися вперед», водночас без допомоги й сприяння Ірану про це говорити зарано.

Обіцянки обіцянками, але ми чекаємо конкретної інформації, яка могла б слугувати як докази у кримінальному провадженні, — додав представник МЗС.

Перед цим, 30 липня, офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що Іран погодився виплатити компенсацію за збиття біля Тегерана літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Суму поки не називають.

Як ми писали раніше, медикам та водіям «швидкої» мають підняти зарплати – Степанов

Читайте також: Арбітраж в Парижі розгляне справу про захоплення Росією об’єктів «Укренерго» в Криму