Суспільство
4 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Турецька авіакомпанія відновила польоти з Харкова

Турецький національний авіаперевізник Turkish Airlines відновив сполучення з Харковом. У неділю, 2 серпня, Харківський міжнародний аеропорт прийняв перший рейс зі Стамбулу. Авіакомпанія призупиняла прольоти з Харкова через пандемію коронавірусу. Сьогодні відбулися перші рейси після майже 5-місячної паузи. Так, о 9 ранку міжнародний аеропорт Харків прийняв рейс TK 1473 зі Стамбулу, а вже о 9:50 та 15:10 відправилися літаки у зворотному напрямку. Turkish Airlines буде здійснювати рейси у Харків чотири рази на тиждень.  

На Дніпропетровщині побудують 5 сонячних електростанцій

У Межівській ОТГ з’явиться п’ять нових сонячних електростанцій загальною потужністю понад 100 МВт. Їх зведуть коштом вітчизняного інвестора. Вже стартувало будівництво першої СЕС – поблизу Межової. Роботи розгорнулися на майданчику в 10 га. Про це повідомили в управлінні паливно-енергетичного комплексу Дніпропетровської ОДА. Майбутня Межівська СЕС – це 24 тис сонячних панелей. Вони генеруватимуть до 5 МВт електроенергії. Будівельники вже змонтували конструкції. Наразі «начиняють» їх панелями.

Вчені змоделювали подорож у минуле і не виявили «ефекту метелика»

Американські фізики за допомогою квантового комп'ютера провели експеримент, схожий на подорож у часі. Квантовий комп'ютер може імітувати процес еволюції у зворотному напрямку, тож вчені зашифрували інформацію, а пристрій мав її розшифрувати, тобто показати, якою інформація була у минулому. Тоді інформацію пошкоджували, а коли її повторно зашифровували виявлялось, що інформація не пошкоджена. Через це фізики вважають, що у квантовому світі не існує «ефекту метелика».

Українська компанія виграла тендер на поставку трамваїв в Румунію

Виробник трамвайних вагонів "Татра-Юг" переміг у тендері на поставку в Румунське місто Крайова 17 трамваїв. Повідомляється, що це будуть 25-метрові трамвайні вагони, вартістю за один вагон 1,7 млн ​​євро. Відповідно до публікації, заявки на участь в тендері також подавали турецькі компанії Durmazlar і Bozankay, а також польські Pesa.

Які знаки Зодіаку розбагатіють в серпні

На щастя, ніхто не залишається обділеним, просто в різний час щастить різним знакам Зодіаку. Хто відчує себе улюбленцем долі і розбагатіє в кінці літа? Читайте в статті. 

На виборах у США вперше можна буде проголосувати українською мовою

На виборах у США у 2020 році вперше можна буде проголосувати українською мовою. Таку можливість отримали виборці в окрузі Кук в штаті Іллінойс, куди входить місто Чикаго та його передмістя.
Рішення ухвалили в адміністрації округу, пише «Голос Америки» з посиланням на захисницю української мови в окрузі Кук Мілу Лугову. Українська мова буде доступна протягом усіх етапів, на виборах усіх рівнів: як президентських, так і місцевих та до Конгресу. Українську використовуватимуть в бюлетенях, а також на електронних табло на станціях голосування. Щобільше, буде також можливість прослухати аудіо для людей, які не зможуть прочитати бюлетені. Також на виборчих дільницях встановлять таблички з вказівними знаками українською: вхід, вихід й куди йти.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ході брифінгу розкрив плани по підвищенню зарплат для працівників екстреної медичної допомоги. 

Зазначимо: Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії. 

Також радимо почитати: Якщо ви любите відпочивати на природі, але не маєте можливості провести вікенд у горах або на морі, ми все ж можемо вас здивувати. 

Читайте також:Кабмін готує підвищення пенсій майже для 10 тисяч сімей військових, загиблих в АТО/ООС