Суспільство
5 серпня 2020
Гармаш про переговори ТКГ, Кравчука, Фокіна та Резнікова
З риторики Кравчука можна зрозуміти, що він дивиться канали Медведчука, але реалістично оцінює інформацію, яка в них подається
news-image

Представник Донецької області в ТКГ журналіст Сергій Гармаш заявив, що під час зустрічі української делегації з Леонідом Кравчуком, колишній президент України нічого «зрадного» не озвучив та не пропонував.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на зустріч прийшов і перший прем’єр Вітольд Фокін. Як пише Гармаш, зі слів голови Офісу президента Андрія Єрмака він зрозумів, що Фокіну також пропонують увійти до ТКГ, однак рішення він ще не ухвалив.

Знайомилися. В основному вводили Кравчука в курс поточних справ по підгрупах. Він озвучував деякі ідеї. Наприклад, дати Донецькій та Луганській областям статус вільних економічних зон. Або по тому, як зробити роботу делегації більш відкритою для суспільства. В цілому, враження сприятливе. Нічого «зрадного» він не озвучував і не пропонував», – написав Гармаш.

Він додав, що Кравчук заявив про відсутність контактів з народним депутатом від «Опозиційної платформи – За життя» Віктором Медведчуком упродовж останніх чотирьох років.

Ба більше, за його риторикою можна було зрозуміти, що він дивиться медведчуківські канали, але реалістично оцінює інформацію, яка в них подається», – зазначив Гармаш.

Водночас його здивував Вітольд Фокін.

Давно я не чув в своєму оточенні вислову «народ Донбасу». Видно, що він багато дивиться телевізор... Було враження, що експрем’єр приїхав не з хутора під Києвом, а з окупованої території. Але це теж корисно. Головне, що він був щирий у своєму переживанні за людей і за країну. Все інше зітреться суворою реальністю небажання Москви ні на які компроміси », – додав журналіст.

Він підсумував, що «революції по Мінську не передбачається».

Її і не можуть зробити окремі члени, навіть в ранзі глави делегації. Політику, як і раніше визначає діючий президент.

За його словами, головним модератором і генератором залишається віце-прем'єр Резніков, - у нього є для цього реальні механізми. Все інше, від кого б воно не виходило - це ідеї до обговорення, пропозиції, промацування опонента або обіцянку йому пряників, але не більше.

Нагадаємо, 30 липня Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми. Пізніше також погодився увійти в ТКГ щодо Донбасу колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін.

ТКГ – уповноважена група представників України, ОБСЄ та Росії з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також:Кравчук пропонує «особливу систему управління» для ОРДЛО