Суспільство
6 серпня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

На киян із 21 серпня чекатиме оновлений фунікулер

На столичному фунікулері тривають щорічні ремонтні роботи. Оновлений фунікулер чекатиме на пасажирів після 21 серпня. Протягом серпня будуть відремонтовані машинний, компресорний та тиристорний зали. Замінять шпали та оновлять контактну мережу. Також замінять колеса та внутрішню обшивку вагонів підйомника, проведуть повний огляд обладнання. Як зазначають фахівці – ремонтні роботи проводяться щороку у той самий період. Після всіх робіт будуть проведені статичні та динамічні випробування обладнання під навантаженням.

Кабмін готує підвищення пенсій майже для 10 тисяч сімей військових, загиблих в АТО/ООС

Уряд на позачерговому засіданні в понеділок затвердив проєкт постанови щодо підвищення пенсійних виплат для 9,6 тис. членів сімей загиблих під час участі в АТО/ООС військовослужбовців. Представник уряду в парламенті уточнив, що документом передбачено підвищення пенсійних виплат для 9,6 тис. членів сімей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС.

В Україні створили інтерактивну мапу безпеки на дорогах

У новому розділі “Покращення безпеки дорожнього руху” на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа з позначенням всіх об’єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців та статус цих об’єктів. Це будівництво сучасних та безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв’язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю “Зважування у русі”, закупівля аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП.

У Києві працюватиме «соціальне таксі»

У Києві вже з вересня може запрацювати «соціальне таксі» або «Інватаксі для дітей з інвалідністю».  Для початку це буде пілотний проект для 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації та повинні пересуватися містом. В разі підтвердження ефективності послуги «Інватаксі» буде доступне для всіх осіб з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно. Наголошується, що потреба у перевезенні людей з інвалідністю щороку зростає.

На Дія.Бізнес з’явився новий освітній серіал для підприємців

Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес. Керівник діяльності IFC в Україні, Група Світового Банку, Олена Волошина зауважила, що чим краще підприємець володіє фінансовою грамотністю, тим кращими є результати його бізнесу.

У Львові встановили перші котівнички для безпритульних котів

У Львові до кінця року встановить 20 котівничок на вулицях міста. На сьогодні вже встановили 10 котівничок — 6 у Франківському районі та 4 у Шевченківському.

За минулорічними підрахунками ЛКП «Лев», у Львові є близько шести тисяч безпритульних котів, які є невід’ємною частиною екосистеми міста. Про них турбуються небайдужі мешканці та опікуни, які отримують кожні два місяці корм від компаній-благодійників та допомогу від ветеринарів Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев». Відтак, є потреба в облаштуванні так званих котівничок — місць для годування тварин.

На виборах у США у 2020 році вперше можна буде проголосувати українською мовою. Таку можливість отримали виборці в окрузі Кук в штаті Іллінойс, куди входить місто Чикаго та його передмістя.

Виробник трамвайних вагонів "Татра-Юг" переміг у тендері на поставку в Румунське місто Крайова 17 трамваїв. Повідомляється, що це будуть 25-метрові трамвайні вагони, вартістю за один вагон 1,7 млн ​​євро. 

Турецький національний авіаперевізник Turkish Airlines відновив сполучення з Харковом. У неділю, 2 серпня, Харківський міжнародний аеропорт прийняв перший рейс зі Стамбулу.

Читайте також:На Тернопільщині оновлять перший в Україні «лемківський» музей