У «Нафтогаз України» встановили серпневу ціну на газ для побутових клієнтів
Ціна газу зросла на 0,27 грн/куб.м через те, що ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду, пише пресслужба НАК "Нафтогаз України".
news-image

Серпнева ціна на природний газ для побутових клієнтів ГК «Нафтогаз України» становить 3,24 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки) в рамках тарифу «Місячний». Ціна газу зросла на 0,27 грн/куб.м через те, що ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду, пише пресслужба НАК "Нафтогаз України".

З завершенням дії режиму ПСО компанія публікуватиме ціни в рамках тарифу «Місячний» на початку місяця споживання.

Тариф «Місячний» - перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. Наразі, всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає пост-оплату за спожитий газ. Також компанія звертає увагу на можливість зекономити 1% від загального рахунку за газ, якщо клієнт сплачуватиме за спожитий ресурс до 15 числа місяця, наступного за місяцем споживання через особистий кабінет my.gas.ua та чат-бот GASUA.

Вже скоро компанія запропонує своїм клієнтам нові тарифні плани та інші пропозиції.

Нагадаємо, що до 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною та публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.

Як стало відомо раніше, тариф Укренерго на передачу електроенергії з серпня збільшиться на понад 50%. Відповідне рішення ухвалили, аби компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками «зеленої енергетики».

До речі, Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області. Закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги у системі Prozorro.

Також ми повідомляли, що Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.