Україну заполонив автомобільний секонд-хенд: експерти назвали найпопулярніші марки
Уживані машини продають і купують в чотири рази частіше, ніж нові
news-image

Українці вважають за краще купувати вживані автомобілі, а не нові. І це стосується не тільки електромобілів, майже всі з яких уживані, а й авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Як підрахували аналітики асоціації автовиробників "Укравтопром", у липні свою першу реєстрацію в Україні пройшли 34,3 тис. старих легкових авто, завезених з-за кордону.

Це на 43% більше, ніж у липні 2019 року і на 17% більше проти попереднього місяця. Загалом кількість липневих реєстрацій нових легкових автомобілів становить 8,4 тис.

У підсумку розмитнені машини з пробігом охопили понад 80% первинного ринку легкових авто. Всього з початку року українську прописку отримали 173,6 тис. легкових авто, що були в експлуатації, це майже в чотири рази більше кількості проданих в країні нових авто за той же період", – зазначили експерти.

Найпопулярнішою маркою в цьому сегменті автомобільного ринку залишається Volkswagen. У звітному місяці 5,6 тис. авто цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських. На другому місці Ford. У липні було зареєстровано 3,4 тис. вживаних авто цієї марки.

Третьою за популярністю стала Skoda з результатом 2,8 тис. автомобілів. Автомобілі марки Renault показали четвертий результат, їх обрали 2,7 тис. автомобілістів. Замикає п'ятірку лідерів Nissan, у липневому заліку якого 1,9 тис. українських номерів.

Читайте також: На Волині випробували український подрібнювач сміття.

 

Читайте також:Туристичний бум у Карпатах: як замість відпочинку не опинитися в заторі