Україна
9 серпня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

Леонід Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областях статус вільних економічних зон

Новий глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областям статус вільних економічних зон. Про це, в понеділок, 3 серпня. Підтвердив, що така пропозиція пролунала - донеччанин в ТКГ Сергій Гармаш. Однак приводити її деталі він не став. Також, Кравчук запропонував більш активно інформувати громадськість про переговорний процес в Мінській контактній групі. Він переконаний, що українське суспільство має "більше знати і розуміти, що відбувається на мінських переговорах".

В Україні створили інтерактивну мапу безпеки на дорогах

У новому розділі “Покращення безпеки дорожнього руху” на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа з позначенням всіх об’єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців та статус цих об’єктів. Це будівництво сучасних та безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв’язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю “Зважування у русі”, закупівля аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП.

Олег Татаров став заступником голови Офісу президента 

Олега Татарова призначили заступником голови Офісу президента. Указ про призначення №310/2020 підписав Володимир Зеленський.

На своїй посаді Татаров куруватиме правоохоронний напрямок роботи Офісу президента, а також займатиметься проблемами, пов’язаних із правозахисною та антикорупційною діяльністю.

Зеленський заявив, що не має гарантій “перемир’я” на Донбасі 

Володимир Зеленський наразі не може дати ніяких гарантій стосовно тривалого збереження перемир’я на Донбасі, однак, він на це сподівається.

За словами Зеленського, за одну хвилину спрогнозувати успішність таких складних кроків неможливо. 

У житті можливо все. І ми боремося за те, щоб цей режим не порушувався. Але можливо. Це життя, ви все це розумієте. Якби все залежало лише від нашого боку, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші. І ми би перейшли до наступних етапів закінчення війни. Тому це діалог на декілька годин про принципи порушення режиму тиші. Там багато питань, проблем”, – зазначив президент.

В Європі почалася друга хвиля коронавірусу, кордони знову можуть закрити

З середини липня в більшості країн Європи фіксують збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Деякі уряди не приховують - починається друга хвиля пандемії COVID-19.

Найбільше хворих у Румунії - 1 345 за останню добу. При цьому смертність тримається на рівні 40 випадків. Фінляндія з понеділка, 10 серпня, по 8 вересня запроваджує обмеження на поїздки для жителів країни в Бельгію, Нідерланди, а також Андорру.

Медики запевняють, що через низький рівень колективного імунітету проти коронавірусу, люди будуть продовжувати активно інфікуватися ще як мінімум рік.

В Україні вперше провели трансплантацію підшлункової залози

В Україні вперше провели операцію по трансплантації підшлункової залози. Загалом Міністерство охорони здоров'я планує протягом 2,5-3 років перейти на трансплантационную незалежність.

За його словами, в Україні вже провели три операції по трансплантації - серця, нирки і підшлункової залози.

Ми хочемо за 2,5-3 роки отримати трансплантационную незалежність. Щоб ми наших громадян не відправляли за кордон, - повідомив Степанов.

Раніше ми писали, що Зеленський доручив Кабміну мобілізуватися, щоб запобігти другій хвилі COVID-19

Читайте також: В уряді визначилися, як школи працюватимуть в «червоних зонах» з 1 вересня