Події
10 серпня 2020
Вибухи в Бейруті: стало відомо про 220 загиблих, більше 100 пропали без вісті
Деякі із загиблих були відкинуті силою вибуху на 500 метрів.
news-image

В результаті вибухів в столиці Лівану Бейруті загинуло 220 осіб, більше 6000 поранені, а 110 пропали без вісті, повідомив губернатор Бейрута Марван Абуд, передає Дзеркало Тижня.

Раніше надійшли відомості про 158 загиблих, але в міру розбору завалів, а також огляду порту водолазами, рятувальники виявили тіла десятків загиблих. Деякі з них були відкинуті силою вибуху на 500 метрів.

Місць в столичних лікарнях для поранених не вистачає Міністр охорони здоров'я Лівану повідомив, що постраждалих настільки багато, що їм надають допомогу не тільки в столиці, а й за її межами, про що інформує aljazeera.

Влада Лівану повідомляють, що число загиблих буде збільшуватися в міру проведення рятувальної операції.

Як ми писали, 7 серпня, поліція Кіпру допитала росіянина, який є власником корабля, що привіз до Бейруту (Ліван) вантаж нітрату амонію, що вибухнув там цього тижня. Відповідне прохання у Кіпр надійшло з Лівану.

Нагадаємо, унаслідок потужного вибуху у порту Бейрута кілька українців дістали травми. Але серед серйозно постраждалих наших земляків немає. Про це повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ під час ефіру телеканалу «Україна 24».

До речі, ЗМІ повідомляють, що аміачну селітру, яка і вибухнула у порту Бейрута, конфіскували з судна російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна. Російський бізнесмен заявив, що збанкрутував, і "фактично кинув корабель напризволяще". Вища рада оборони Лівану вважає, що вибух в порту Бейрута стався через 2 750 тонн нітрату амонію, які, ймовірно, були на цьому судні.

Читайте також:Унаслідок вибухів у Бейруті загинуло 78 людей, поранені понад 4000 – міністр охорони здоров’я Лівану