До кінця року ми ще розраховуємо на кредит від Світового банку та МВФ, - Мінфін
До кінця року у Міністерстві розраховують на кредит від Світового банку на суму 700 млн доларів США, 1,4 млрд дол США від МВФ.
news-image

Співпраця з МВФ та пільгове фінансування від наших міжнародних партнерів нам необхідні в нинішній ситуації. Про це йдеться на сторінці Фейсбук Міністерства Фінансів України.

В цьому році ми вже отримали 2,1 млрд дол США від МВФ за новою програмою SBA, 500 млн євро від ЄС за попередньою програмою макрофінансової допомоги, і 50 мільйонів доларів США від Світового банку", - додали у пресслужбі Міністерства.

До кінця року у Міністерстві розраховують на кредит від Світового банку на суму 700 млн доларів США, 1,4 млрд дол США від МВФ, що передбачені двома переглядами програми в цьому році, та 1,2 мільярди євро за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС.

Однак, у нас є амбітна мета – перейти на інший формат співробітництва з МВФ і — мінімізувати залежність від зовнішніх кредиторів. Посилити суб'єктність і самодостатність держави», - розповів Міністр фінансів.

Як ми писали, власники малого бізнесу зможуть отримати 500 000 гривень на розвиток своєї справи. Десятьох фіналістів визначить всеукраїнське голосування.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Національного банку України, у січні – червні 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами становив: в Україну з-за кордону – 5 365 млн дол. США в еквіваленті; з України за кордон – 246 млн дол. США в еквіваленті.

Також стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Читайте також:Новий голова НБУ Шевченко вперше зустрівся з МВФ