Україна
11 серпня 2020
Дайджест головних новин за 11 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 11 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 серпня.

В Ірані заявили, що не платитимуть МАУ компенсацію за збитий літак - ЗМІ

Голова центральної страхової організації Ірану Голамреза Солеймані заявив, що Іран не виплачуватиме МАУ компенсацію за збитий у січні літак, оскільки авіалайнер був застрахований у європейських страхових компаніях.

Цей літак застрахований українськими та європейськими (страховими. - ред.) компаніями, тож вони мають виплачувати компенсацію", - заявив Солеймані.


На його переконання, іранські страхові компанії до цієї справи непричетні.

Олексій Арестович: «Армія та регіональна влада - секрет перемоги білорусів»

Про події, які у ці дні відбуваються у Білорусі навколо виборів президента, та що варто взяти до уваги українцям, розповідає на своїй сторінці Фейсбук Олексій Арестович, український військовий оглядач.

У Мінську пішли в хід коктейлі Молотова. Старт збройного опору дано - за добу. Розвивається все досить швидко, бо режим діє за принципом - «забивай протестуючих в м'ясо, не промахнешся»", - пише Арестович.

За словами військового оглядача, те, що Лукашенко підняв і вивів на вулицю окремі військові частини, означає дві речі...

Барикади, коктейлі Молотова і перша смерть. День після виборів президента Білорусі

У Білорусі продовжились протестні акції, які почались 9 серпня після виборів президента. У столиці країни Мінську силовики обстріляли протестувальників гумовими кулями, а також використали проти них світло-шумові гранати.
Зокрема, видання «Наша Ніва» повідомило, що на вулиці Кальварійській у білоруській столиці силовики відкрили вогонь по учасниках протестів. Видання заявляє, що внаслідок стрілянини їхня журналістка була поранена у ногу.

Протест вкладників «Укрбуду». Пряма трансляція

Біля Київміськбуду проходив протест вкладників "Укрбуду".

Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на акції протесту і проводив трансляцію. 

Три роки вже не будується житло вкладників. Люди вклали гроші, взяли кредити, але надалі залишаються без житла. Держава дозволила людей "кинути на гроші", переконані вкладники. Документи перекладаються в різні ящики, а змін ніяких навіть після численних мітингів. 

Ексклюзивне інтерв'ю з Олексієм Гончаренко

Під час акції  солідарності з білоруським народом біля посольства Білорусі в Києві журналіст інфопростору «Є!» поспілкувалась з народним депутатом України, членом фракції Європейська Солідарність Олексієм Гончаренко.

Україна, Польща та Литва виступили зі спільною заявою щодо протестів у Білорусі

Країни Люблінського трикутника — Україна, Польща та Литва — виступили зі спільною заявою щодо масових акцій протестів у Білорусі.
 
Ми глибоко стурбовані ескалацією ситуації в Білорусі після президентських виборів і закликаємо владу утриматися від застосування сили та звільнити всіх затриманих минулої ночі», — йдеться у повідомленні.

Міністри закордонних справ наголошують, що для подальшого розвитку Білорусі необхідними є повага до основних свобод та прав людини, включаючи демократію та верховенство права.

Лариса Волошина: «Сьогоднішня Білорусь - це не тільки сценарій, якого Україні вдалося уникнути. Вона - нагадування про можливе майбутнє»

Розгубленість українців щодо подій в Білорусі зрозуміла. Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук Лариса Волошина, українська телеведуча, психолог.

Кого не підтримай - скрізь стирчать московські вуха. З одного боку авторитарний упир, а з іншого - опозиціонери, які так і не визначилися в питання «Чий Крим?». Насправді, необхідно зрозуміти, що утримувати країну в совково-радянському дивосвіті Лукашенко міг тільки одним шляхом. Всі ці роки він знищував будь-який натяк на національне відродження білорусів, підміняючи його на свій фірмовий колгоспний фльор", - пише пані Лариса.

За словами журналістки, Лукашенко винищив всю національну опозицію, викинув її з політичного поля, а потім маргіналізував саму ідею необхідності виходу країни з колоніального рабства.

Ексглаві ОП Андрію Богдану спалили «Теслу»

Колишньому голові Офісу президента Андрію Богдану цієї ночі, 11 серпня, спалили автомобіль «Тесла».

Про підпал авто повідомила пресслужба столичної поліції, не називаючи власника транспорту. Вогонь пошкодив три транспортні засоби — «Тесла» і дві припарковані поруч автівки «Мазда» і «Хонда», які належать місцевим мешканцям. Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Богдан підтвердив це і на сторінці у Facebook, додавши відео з камери спостереження.

 

Також повідомляли, що в Івано-Франківську 1 вересня учні підуть до шкіл незалежно від рішень уряду.

Зазначимо, що усупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів.

Читайте також:Львівські трансплантологи отримали премії за унікальні операції