Політика
6 березня 2015
"Готуються матеріали на затримання посадовців-корупціонерів", - Кличко
Готуються підозри і найближчим часом посадовці-організатори будуть затримані, які причетні до корупційних схем зі столичною землею на суму понад 70 млн грн.
news-image

Про це завив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам, повідомляє Єдність.інфо з посиланням на  прес-службу мера.

“Ми розкрили корупційні схеми в земельних питаннях на суму понад 70 млн грн. Триває слідство. Готуються матеріали для затримань корупціонерів. Очікуємо цього найближчим часом ”, - наголосив Віталій Кличко.

У свою чергу очільник столичного главку Олександр Терещук розповів схему, за якою високопосадовці КМДА, маючи доступ до баз даних, оформлювали землю на “мертвих душ”.

 

 

“Ми змогли опрацювати схеми вилучення землі завдяки інформації з мерії за сприяння Віталія Кличка. Зараз проводяться обшуки, готуються підозри. До цього мали відношення троє високопосадовців київської адміністрації. Ціна питання - десь 3 млн доларів. Землю вони продавали в доларах. Нотаріуси оформлювали цю землю на підставних осіб. Через сесію Київради проводили ці питання, щоби в подальшому оформити на своїх рідних. І далі вже землю перепродавали. Ця земля буде вилучатися і передаватися у власність громади”, - сказав Терещук.

Читайте також:Кличко вперше в історії викрив корупційну схему на 3 мільярди (інфографіка)

Мер подякував голові столичної міліції за сприяння у розслідуванні і висловив сподівання, що найближчим часом буде результат від правоохоронців і щодо інших зловживань, матеріали по яких столична влада передала київській міліції і прокуратурі, зокрема, йдеться про зловживання у “Київпастрансі” на суму понад 3 млрд грн.

“Наше ключове завдання - зруйнувати корупційні схеми в Києві, які будувалися багато років у всіх сферах. І щоби всі винні були покарані”, - наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що Кличко вперше в історії викрив корупційну схему на 3 мільярди, яка діяла на КП "Київпастранс". Очільник столиці зауважив, що на ці гроші, яких позбувся Київ, можна було б купити для міста, наприклад, 330 нових тролейбусів, або замінити весь парк трамваїв в столиці (250) або побудувати 5 нових станцій метрополітену.