Суспільство
8 березня 2015
У Криму заборонили святкувати річницю Шевченка на місці, де святкування проводились останні 23 роки
Влада Криму дала згоду на проведення свята лише тоді, коли активісти підписали зобов'язання не вчиняти екстремістських дій .
news-image

У Сімферополі окупанти заборонили святкувати річницю дня народження українського поета і художника Тараса Шевченка на традиційному місці біля пам'ятника Кобзарю, передає Є | Єдність.інфо.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко на сайті відомства.  

"Влада окупованого Криму продовжує ганебні традиції Російської імперії, яка теж боялася будь-якого прояву національної свідомості українців", - зазначив В'ячеслав Кириленко.

За словами одного з лідерів української спільноти Криму Андрія Щекуна, кримські активісти подали заявку на проведення акції вшанування Т. Шевченка в центрі міста біля погруддя Кобзарю, де вони проводились впродовж останніх 23 років. Однак, симферопольська влада погодила проведення акції лише у парку ім. Гагаріна, який знаходиться на самій околиці міста.  

"Наших активістів залякували відповідальністю за можливі прояви екстремізму, хоча наша акція апріорі є мирною, і погодили її проведення лише тоді, коли вони підписали зобов'язання жодних екстремістських дій не вчиняти", - додав Андрій Щекун.
Читайте також: На постері Мінкульту Шевченка зобразили в екіпіруванні бійця АТО

День  народження Тараса Шевченка відзначається на державному рівні 9 березня.