Суспільство
8 березня 2015
Після анексії Криму Росією зростає погіршення у сфері свободи засобів масової інформації - ОБСЄ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі фіксує у Криму чітке погіршення у сфері свободи засобів масової інформації за рік після анексії півострова Росією.
news-image

Про це в суботу, 7 березня, заявила представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович, пише DW.

"Істина - перша жертва під час кризи, і це, безумовно, стосується Криму", нескінченний демонтаж вільних ЗМІ у Криму та наступ на незалежні та критичні голоси є дуже тривожним та викликає неспокій", - заявила вона.

Міятович зазначила, що у Криму відключили усі українські канали, які замінили на російські одразу після анексії у березні 2014 році. Щонайменше 13 журналістів та блогерів зазнали "погроз, нападів, психологічних атак, заборон на в'їзд, допитів та викрадень".

Крім того, їхнє обладнання конфіскували або пошкоджували, додала представниця ОБСЄ. Пошуки, за її словами, відбулися в офісах щонайменше шести ЗМІ та пов'язаних із медіа неурядових організацій.

Читайте також:В Севастополі пропонують зробити День "повернення" в Росію вихідним

За даними ОБСЄ, особливо цензура, обшуки та затримки у Криму дошкуляють ЗМІ кримських татар. Міятович закликала усіх відповідальних осіб "припинити цензуру у ЗМІ та гарантувати безпеку журналістів".