Події
8 березня 2015
Бойовики розтрощили вісім церковних храмів на Луганщині (фото)
В результаті обстрілів бойовиками в Луганській області було зруйновано вісім церковних храмів, які належать Українській православній церкві.
news-image

Про це повідомляє прес-служба глави адміністрації Луганщини Геннадія Москаля, пише Єдність.інфо.

"Всі вони (храми, - ред.) належать до Української православної церкви. У більшості церков вибиті вікна, посічений осколками фасад, пошкоджена покрівля. А деякі зазнали сильних руйнувань в результаті прямих попадань артилерійських і реактивних снарядів", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, пошкоджені Свято-Іллінський храм у Лисичанську, Храм на честь трьох святителів у Попасній, Свято-Миколаївський храм у Попасній, Свято-Миколаївський храм у селищі Голубовське Попаснянського району, Свято-Троїцький храм у Троїцькому Попаснянського району, Свято-Миколаївський храм і каплиця на честь преподобного Серафима Саровського у Новотошківці Попаснянського району, каплиця на честь Святого Пантелеймона в Тошківці Попаснянського району та Свято-Покровський храм у Трьохізбенці.

Читайте також:Бойовики розбомбили один з найстаріших храмів Луганщини (відео)

"Розбиті церкви зі знищеними вівтарями та іконами - наочне підтвердження того, за який "православний світ" воюють росіяни та їхні найманці на Донбасі", - наголосив Москаль.